Zuiderlingen bezitten beste betaalmoraal

Mensen van beneden de rivieren betalen hun rekeningen vaker op tijd. Dat blijkt dinsdag uit onderzoek onder 1600 geënquêteerden van Interview-NSS in opdracht van GGN Incassospecialisten en Gerechtsdeurwaarders....

ANP

De Zeeuwen betalen het trouwst hun rekeningen. Van hen zegt 58 procent rekeningen op tijd te betalen. Bij de Limburgers is dat 55 procent, gevolgd door de Brabanders (54 procent).

Drentenaren bezitten de slechtste financiële discipline. Van de inwoners uit die provincie zegt 63 procent weleens rekeningen te laat te voldoen. In Noord-Holland hebben drie op de vijf mensen af en toe betalingsachterstanden.

In het onderzoek van vorig jaar bleken de zuiderlingen ook betere betalers te zijn dan de inwoners van de noordelijke provincies. Toen waren Brabanders de trouwste betalers.

De soorten rekeningen die Nederlanders te laat betalen verschillen per provincie niet veel. Rekeningen van abonnementen en contributies (32 procent) blijven het meest liggen, gevolgd door de facturen van huis- en tandartsen (31 procent) en postorderbedrijven (24 procent).

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden