Zou 'seksen als een vent' de oplossing zijn?

Ook al is hij mooi vormgegeven, van soepel materiaal en staat hij garant voor de meest fantastische orgasmen: er kleeft een groot nadeel aan de vibrator....

PLEUNI WOLTERS

Sex and the City, Fox, 21.55 uur.

er tussen de lakens niks van terechtbrengt, is ook geen optie. Misschien is 'seksen als een vent' de oplossing: de knapste en lekkerste mannen voor één nacht mee naar huis nemen, niet verliefd worden en op een later tijdstip trouwen met een rustiger exemplaar.

Verzuchtingen van vier vrijgezelle dertigers in New York. Hun grootste wens: een vaste relatie met een aantrekkelijke en succesvolle man. Hun grootste angst: verzuren tot een ouwe vrijster die op veertigjarige leeftijd weer bij haar moeder intrekt. De statistieken stemmen somber: hoe ouder een hoogopgeleide vrouw wordt,

hoe minder kans ze maakt om nog iets huwbaars aan de haak te slaan.

Het moderne daten in New York is het thema van de comedyserie Sex and

the City, waarvan Fox vanavond het negende deel uitzendt. Het programma is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijfster Candace Bushnell, die op een onomwonden toon over het liefdes- en seksleven van vrijgezelle vrouwen schreef. Het resultaat van de 'verfilming' is een humoristische zedenschets van de late jaren negentig, die bovendien op een originele manier in elkaar is gezet.

Elke aflevering begint als een sprookje. Met plechtige stem licht de voice-over de eerste fragmenten toe. 'In een stad waar iedereen perfect was, was er niemand nog méér perfect dan Brooke. Ze ging uit met de meest sexy, succesvolle mannen. Elke avond was voor haar een promnight. Toen ze uiteindelijk in het huwelijk trad, was iedereen dan ook razend benieuwd wie de gelukkige was geworden...'.

De beelden lichten de minder sprookjesachtige afloop van het huwelijk

toe: Brooke trouwt uit kille berekening een saaie, maar betrouwbare man, en na een paar dagen wordt ze met bitter gezicht in een winkel gesignaleerd waar ze haar huwelijkscadeaus wil inruilen.

Rode draad in het programma vormen de belevenissen van een journaliste, die research pleegt voor haar column over seks. Daarvoor

gaat ze te rade bij haar drie partnerloze vriendinnen en haar vrijgezelle homoseksuele vriend. Ze analyseert hun liefdesperikelen door vragen te stellen; soms in gedachten, dan weer terwijl ze recht in de lens kijkt en zo nu en dan terwijl haar hoofd in een apart kadertje het beeld in schuift.

Dat maakt de afleveringen van Sex and the City origineel. De makers hebben geen snelle montage gebruikt om het programma levendig te houden. Of harde muziek. Het is zo al levendig genoeg.

Pleuni Wolters

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden