Zorgplicht voor zzp'er

Betere rechtsbescherming van zzp'ers is nodig in een verder flexibiliserende arbeidsmarkt.


Krijgen zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) een steviger rechtspositie? Dat is de vraag die opkomt nu blijkt dat opdrachtgevers aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de veiligheid van ingehuurde zelfstandigen. De Hoge Raad oordeelde dit vorige week in een langlopende juridische procedure van een zzp'er die in 2005 invalide was geworden na een bedrijfsongeval.


De uitspraak is een opsteker voor zzp'ers die veiligheidsrisico's lopen op de werkvloer van hun opdrachtgevers, zoals in de bouw. Hoever de precedentwerking reikt, is de vraag. Tekstschrijvers zullen waarschijnlijk niet bij hun opdrachtgevers kunnen aankloppen met klachten over rsi, maar wellicht geldt dat wel voor een alfahulp die door haar rug gaat bij het in bed helpen van een thuiszorgcliënt.


Uit het arrest valt op te maken dat werkgevers zich te allen tijde te houden hebben aan de Arbowet. Zij hebben een zorgplicht tegenover zowel werknemers als zelfstandigen. Dat maakt het voor werkgevers wellicht minder interessant om vast personeel te verruilen voor flexibel personeel zoals nu de trend is. Om aansprakelijkheidsclaims te voorkomen, zullen zij hun zzp'ers immers zorgvuldiger moeten uitkiezen. Een beunhaas of Poolse arbeidsimmigrant kan dan wel goedkoper zijn, maar als hij brokken maakt zijn de kosten voor de werkgever.


Betere rechtsbescherming voor zzp'ers zal leiden tot een evenwichtiger arbeidsmarkt. Van de ruim 800 duizend zzp'ers kiest lang niet iedereen bewust voor het ondernemerschap. Voor veel zzp'ers is er geen ander alternatief omdat ze zijn ontslagen of omdat er geen baan te vinden is. De onzekerheid over inkomen, pensioen en arbeidsongeschiktheid krijgen ze op de koop toe. Met een kabinet dat zich voorstander toont van verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt, moeten zzp'ers niet veel verwachten als het gaat om het versterken van hun rechtspositie. Het is dan al een hele winst wanneer werkgevers op de vingers worden getikt als ze het te bont maken met het uitknijpen van personeel.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden