Zonnewekker

Een koopziekte hebben is natuurlijk nooit leuk, maar al helemaal niet als je er je depressiviteit mee probeert af te dekken....

tekst WIM DE JONG

Tot mijn grote opluchting lijd ik zelf aan depressiviteit noch aan ernstige koopziekte. En er hoeven ook heus niet overal knopjes en wijzertjes op te zitten wil iets mijn aandacht kunnen trekken. Ik ben blij dat ik niet zo’n vent ben die daar tegenover zijn vrouw om moet gaan zitten liegen. Wel is het zo dat ik in een enigszins getroebleerde verhouding sta tot de dingen die ik aanschaf. Zo slaap ik vrijwel elke avond geweldig lekker in bij de gedachte aan de jongensdroom die ik heb waargemaakt nu ik mezelf dit of dat dure artikel dan ein-de-lijk cadeau heb kunnen doen. Terwijl ik ook weer midden in de nacht wakker kom te liggen vanwege precies dezelfde aankoop: godsamme, we gaan failliet, en dit keer écht! Het zwarte gat is bij mij dan meestal zó alomvattend dat ik tussen 5 en 7 uur ’s ochtends niet meer indommel. Aangezien je zoveel structureel slaapgebrek niet volhoudt, moet je op zoek naar oplossingen. Gelukkig verkoopt Philips tegenwoordig elektrische apparaten die je de weg terug helpen vinden naar de wellness in je bestaan. Voor bijna elk fysiek en geestelijk probleem bestaat wel een Sense and Simplicity-product dat de oplossing belooft. Op de verpakking van zulke uitvindingen staat ook in grote letters het percentage consumenten vermeld bij wie het gebruik al tot succes heeft geleid. Van de tien klanten die depressief zijn vanwege een tekort aan heilzaam daglicht in het winterseizoen, zeggen er 9,4 weer volmondig ja tegen het leven dankzij het vitamine-Dzonnetje dat Philips kunstmatig in zijn Innergize-lampen opwekt.

Een fraai gestyled apparaat tegen slapeloosheid met veel knopjes en digitaal oogsnoep heeft Philips nog niet, zo bleek afgelopen maandag in mijn elektronicawarenhuis. Maar omdat ik daar toen met 1567 andere funshoppende mannen toch was, kon ik net zo goed even kijken bij de nieuwe Innergize-wekker in de Sense and Simplicity-lijn. Een geweldig ding. Terwijl je nog heerlijk droomt, begint de Wake-Up Light een half uur voor wektijd met het simuleren van een zonsopkomst. Dit inclusief vrolijk gefluit van internationale bosvogels danwel een rustgevend, aanrollend oceaanbrandinkje. Het helpt tegen depressies.

Het toestel ziet er voor een al te kritische koopverslaafde werkelijk niet-om-aan-te-pakken-zo-lelijk uit, maar gelukkig ben ik nog niet zo erg koopziek dat ik me daar druk om zou kunnen maken. Alsof het daar om zou gaan, en niet om je gezondheid! Even later stond mijn eigen Wake-Up Light al voor me klaar op de toonbank. Mijn goed humeur-zonnetje schijnt alvast elke ochtend. Nu in de angstige uren daarvóór alleen nog leren slapen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden