Zondag

RADIO..

OVT Gesprek met historicus en Afghanistan-kenner Olivier Immig over de onverzettelijheid van de Afghanen. Tevens het begin van een tweeluik over Nederlanders in het Vreemdelingenlegioen. Radio 1, 10.04 uur.

MEZZO laat fragmenten horen uit een interview met de afgelopen zondag overleden violist Isaac Stern. Tevens een ingedubd duet tussen Liesbeth List en Edith Piaf. Radio 2, 10.00 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF praat met Paul Rosenmöller over zijn steun aan Bush, en Gerlach Cerfontaine over de wenselijkheid van privatisering in een tijd van onveiligheid. Nederland 3, 12.07 uur.

NETWERK brengt een portret van de man achter Bin Laden. Daarnaast wordt een item uitgezonden over de vraag of de VN wel geschikt is om de coalitie tegen terrorisme te leiden. Nederland 1, 20.15 uur.

7-DAGEN De befaamde oriëntalist Edward Said antwoordt Frits Bolkestein. Volgens Bolkestein heeft de islam problemen met de moderniteit. Typische westerse vooringenomenheid, vindt Said. Nederland 3, 22.05 uur.

DRAMA

LOLAMOVIOLA Belgische film over eenzame jongen die heimelijk andere mensen filmt. Op een dag wordt hij betrapt door een al even schuw meisje. Nederland 3, 22.40 uur.

KUNST

CLOSE UP Portret van animatie-regisseur Chuck Jones die onder meer Daffy Duck, Bugs Bunny en Road Runner creëerde. Nederland 1, 18.31 uur.

KUNST...OMDAT HET MOET Iran telt maar liefst drieduizend vrouwelijke kunstenaars, in weerwil van het westerse cliché-beeld. Documentaire over vrouwen in de Iraanse kunstscene. Nederland 1, 0.08 uur.

MUZIEK

VRIJE GELUIDEN Dirigent Hartmut Haenchen over de Zevende symfonie van Mahler. Voorts aandacht voor het succes van de Kruitvat-cd. Nederland 3, 11.00 uur.

SPORT

SUNDAY UNITED Nieuwe sporttalkshow onder leiding van Ruud ter Weijden. Met Johan Derksen, Hugo Camps en twee wekelijks wisselende gasten. RTL 5, 22.15 uur.

PRAATPROGRAMMA

HH ZONDAG Groenteman en Haenen praten met burgemeester Cohen van Amsterdam, meestervervalser Geert-Jan Jansen en schrijver Karel Glastra van Loon, criticus van de 'oorlog' tegen terrorisme. Nederland 3, 17.00 uur.

AMUSEMENT

GAAT 'T WEER EEN BEETJE, MENEER DRÖGE Nieuwe serie van het oude Glamourland, nu onder een andere titel. Gert-Jan Dröge op zoek naar glamour in de polder. Net 5, 21.35 uur.

DOCUMENTAIRE

LEGIO PATRIA NOSTRA Documentaire van Schmidt en Doebele over het Franse Vreemdelingenlegioen. Met verhalen van oud-strijders en nieuwe rekruten. Nederland 3, 20.25 uur.

DNW herhaalt een portret uit 1999 over Al Jazeera, 'de CNN van de Arabische wereld'. Voor moslims is Al Jazeera een belangrijke informatiebron, ook in de huidige crisis. Nederland 3, 23.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden