Zondag

RADIO..

OVT De Batavieren waren helemaal geen barbaren die in uitgeholde boomstammen de Rijn afzakten. Veel Bataven waren geciviliseerd en spraken zelfs Latijn, ontdekten archeologen.

Radio 1, 10.04 uur.

RADIO 1-JOURNAAL Debat over zin en onzin van de talloze adviescommissies, zoals die van Donner en Wijffels. Radio 1, 13.15 uur.

DE ANDERE WERELD VAN ZONDAGMIDDAG Nies Medema schreef een boek over het alledaags leven in Iran. Voorts de Belgische journalist Ludo de Witte die ophef veroorzaakte met zijn boek over de moord op de Congolese politicus Lumumba. 747 AM, 13.02 uur.

ACTUALITEITEN

BUITENHOF debatteert over de vraag of justitie en politiek steeds vaker aan de leiband lopen van de publieke opinie, naar aanleiding van de zaak Marianne Vaatstra. Nederland 3, 12.07 uur.

7-DAGEN Reportage uit het Poolse dorp Jedwabne. Volgens historicus Tomasz Gross zijn hier in 1941 alle joodse inwoners om het leven gebracht. Niet door de Duitsers, maar door hun Poolse medeburgers. In Polen is hierover een fel debat opgelaaid. Ook een interview met een Turkse politiek gevangene die na een hongerstaking op sterven ligt. Nederland 3, 21.05 uur.

DRAMA

DE ACTEURS met Aus Greidanus en Carice van Houten. Over het verschil tussen acteren voor film en toneel. Nederland 3, 20.28 uur.

KUNST

CLOSE-UP Cineast Peter Greenaway reisde door het Reitdiep in Groningen en bracht de veelzijdigheid, de geschiedenis en de cultuur van dit gebied op verrassende wijze in beeld. Nederland 1, 18.29 uur.

MUZIEK

DE COMPONERENDE CAMERA Dubbelportret van de Amerikaanse componisten John Cage en Elliot Carter, gemaakt door Frank Scheffer. Nederland 3, 11.00 uur.

PARKPOP Registratie van het Parkpop Festival in Den Haag. Met Anouk, Venice, Ilse DeLange, Fun Lovin' Criminals en de Heideroosjes. RTL 5, 19.30 uur..

SPORT

TENNIS Rechtstreeks verslag van de herenfinale van het grastennistoernooi in Rosmalen. Commentaar Marcella Mesker. Nederland 2, 13.00 uur.

VOETBAL Samenvatting van de voetbalwedstrijd Nederland-Ethiopië, bij het WK Voetbal onder 19 jaar in Argentinië. Nederland 2, 0.10 uur.

AMUSEMENT

MANNEN VOOR VROUWEN Serie cabareteske voorlichtingsprogramma's voor vrouwen. Deze week is het thema: 'mannen vinden het niet erg om te verliezen, als ze maar winnen.' Met Erik van Muiswinkel, Diederik van Vleuten, Justus van Oel, Bert Klunder, Hans Dorresteijn en Jeroen van Merwijk. Nederland 3, 19.00 uur.

ALL IN THE FAMILY In verband met het overlijden van Carroll O'Connor (Archie Bunker) herhaalt de VPRO twee afleveringen van deze legendarische comedy uit de jaren zeventig. Nederland 3, 15.43 uur.

KINDERPROGRAMMA

WAT JIJ NIET ZIET Serie over paranormaal begaafde kinderen. Deze week Melissa die stemmen hoorde, maar door hypnotherapie weer vrolijk werd. Nederland 3, 10.00 uur.

DOCUMENTAIRE

DE TERUGKEER Herhaling van een documentaire uit 1984, waarin Cherry Duyns in Buenos Aires op zoek gaat naar de tango. Nederland 3, 13.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden