Zoektocht vermiste vrouwen Panama minder intensief

De autoriteiten in Panama stoppen met de intensieve speurtocht naar de Amersfoortse vrouwen Kris en Lisanne, die er sinds 1 april worden vermist. De afgelopen weken is gezocht in de bergen bij het westelijke stadje Boquete. Mogelijk zijn de twee daar gaan wandelen.

Familieleden van Lisanne Froon en Kris Kremers staan naast een flyer van de twee vermiste vrouwen. Beeld reuters
Familieleden van Lisanne Froon en Kris Kremers staan naast een flyer van de twee vermiste vrouwen.Beeld reuters

'Als ze daar waren, dan hadden we ze al gevonden', verklaarde een woordvoerder van de reddingsbrigade. Hij zei uit te sluiten dat de twee vermisten nog in het gebied zijn dat uitgebreid en diverse malen is doorzocht.

'Het is vreselijk om plotseling je kind kwijt te zijn, iedereen die zelf kinderen heeft kan zich dat wel voorstellen', zei Hans Kremers, de vader van Kris. Als er een spoor van de meisjes zou zijn, dan zouden ze dat nu wel gevonden hebben, zei hij op een persconferentie in Panama. De broer van Lisanne deed daar een emotionele oproep aan mensen die ook maar iets weten, zich te melden.

Nederlandse politie blijft onderzoeken
De Nederlandse politie blijft de vermissing, samen met de politie in Panama, wel onderzoeken. Het gaat dan voornamelijk om digitaal onderzoek naar internetgebruik, het spreken met vrienden en bekenden en het nagaan van eventuele contacten die de meisjes voor en/of tijdens hun verblijf in Panama hebben gehad.

De politie in David, de hoofdstad van de westelijke provincie Chiriquí waar de twee verdwenen, onderzoekt volgens de Panamese televisie ook nog of er van ontvoering sprake is.

In de streek wordt ook naar de twee vrouwen gezocht door vrijwilligers, vooral door een soort buurtwacht van buitenlandse bewoners van Boquete. Die repte van een onbekende rode pickup die op 1 april zou zijn gezien in het gebied waar de twee zouden zijn gaan wandelen.

De vrouwen zouden niet de bedoeling hebben gehad lang weg te blijven. Hun verdwijning werd de volgende dag, 2 april, opgemerkt.

Grenspolitieagenten bij de terugkeer van een zoektocht van drie dagen in de bergen van Boquete. Beeld reuters
Grenspolitieagenten bij de terugkeer van een zoektocht van drie dagen in de bergen van Boquete.Beeld reuters
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden