Zoektocht vermiste Noor in Amsterdamse grachten

Twintig vrijwilligers hebben vandaag met een bootje en vijftien politiehonden zes uur lang tevergeefs gezocht naar de vermiste 21-jarige Noor Tore Grodem. De zoektocht in Amsterdam was op touw gezet door de stichting Simpar, een initiatief van drie oud-politiemannen. De Reddings Honden Werkgroep Westervoort leverden de honden en de boot voor de zoektocht.

Medewerkers van stichting Reddingshonden RHWW zoeken in het gezelschap van een speurhond in het Vondelpark per boot naar sporen van de verdwenen toerist Tore Grodem. De 21-jarige Noor die met een vriend naar Amsterdam was gekomen wordt sinds 18 december vorig jaar vermist. Beeld anp
Medewerkers van stichting Reddingshonden RHWW zoeken in het gezelschap van een speurhond in het Vondelpark per boot naar sporen van de verdwenen toerist Tore Grodem. De 21-jarige Noor die met een vriend naar Amsterdam was gekomen wordt sinds 18 december vorig jaar vermist.Beeld anp

Een woordvoerder van de stichting Simpar zei dat in het Vondelpark is gezocht naar aanleiding van het laatste signaal dat de telefoon van Grodem uitzond, voordat hij werd vermist. Hij zei dat er mogelijk een nieuwe zoektocht komt. De stichting Simpar overlegt daarover komende week met de politie.

De jonge Noor is sinds twee weken zoek. Hij was met een vriend op stap in een discotheek op het Rembrandtplein. Hij ging naar buiten om te pinnen, maar keerde niet meer terug. Camera's bij zijn hotel aan de Stadhouderskade hebben hem nog vastgelegd toen hij daar vroeg in de ochtend voor een dichte deur stond. De jonge toerist was daar afgezet door ambulancepersoneel dat hem had opgevangen omdat hij dronken was en zich niet goed voelde.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden