Zoektocht naar zeilcoach gestaakt

De zoektocht naar de 53-jarige Duitse zeilcoach uit Kiel, die sinds vrijdagmiddag op het IJsselmeer wordt vermist, is zondagavond gestaakt....

Van onze verslaggever

Het rubberbootje van de zeilcoach werd vrijdag door medewerkers van het toernooi onbemand, maar met draaiende motor aangetroffen tussen twee wedstrijdbanen. Op dat moment waaide het niet hard. Het was rond windkracht 3. Er stonden geen hoge golven. Wel was het zicht matig.

Op basis van het registratienummer wist het organisatiecomité dat dit het bootje was van een Duitse coach van de Laser-Radialklasse. Hij begeleidde zijn dochter.

Met een grote hoeveelheid rubberboten en een helikopter van de kustwacht werd een reddingoperatie op touw gezet. De waterpolitie zette twee vaartuigen in en Rijkswaterstaat een boot met sonarapparatuur. Bij de zoektocht is ook gedregd.

Het organisatiecomité van Holland Regatta zag vrijdag geen noodzaak de wedstrijden in elf Olympische klassen te staken. Volgens wedstrijdleider Henri van der Aat was met veel zeilers op het water de kans groter dat de vermiste trainer zou worden gevonden.

Zaterdag was het grote aantal deelnemers uit 57 landen het argument om door te gaan met de wedstrijden. Bovendien heerste de opvatting dat de coach geen echte deelnemer was. De zeilers hielden het zoekgebied van tien bij vijftien kilometer vrij. Gisteren was de laatste dag van de Holland Regatta.

De waterpolitie zal de komende tijd vaker blijven surveilleren in de hoop alsnog het lichaam van de man te vinden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden