Volkskrant AvondWoensdag 13 mei

Zo kunnen we volgens Brussel gewoon op vakantie | Nooduitkering van 600 euro voor flexwerkers | Obama’s hebben Netflix ontdekt – als producent

Hotels, vakantiebungalows en -appartementen, campings, restaurants, cafés, stranden en toeristische trekpleisters, moeten zo veilig mogelijk voor de toeristen zijn. Dat betekent duidelijke protocollen. Beeld BELGA
Hotels, vakantiebungalows en -appartementen, campings, restaurants, cafés, stranden en toeristische trekpleisters, moeten zo veilig mogelijk voor de toeristen zijn. Dat betekent duidelijke protocollen.Beeld BELGA

Vandaag belangrijk

Grenzen binnen de EU op een kier, mondkapjes om en strikte protocollen: zo kunnen we toch op vakantie
Kunnen we nog op reis? Minder coronabesmettingen brengt vakanties dichterbij, een tweede virusgolf legt alles stil. De Europese Commissie doet aanbevelingen hoe we nog iets van onze zomervakantie kunnen maken.

Nooduitkering van 600 euro voor flexwerkers
Tienduizenden flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomen zijn kwijtgeraakt, kunnen een beroep gaan doen op speciale inkomenssteun. Zij kunnen per maand 600 euro krijgen als ze kunnen aantonen dat zij hun baan en hun inkomen van minimaal 600 euro zijn kwijtgeraakt. Het gaat bijvoorbeeld om uitzendkrachten, maar ook om studenten met bijbanen.

Live: Minister De Jonge over Corendon-vakantie: ‘All inclusive kan inclusief virus zijn’
Voor het eerst sinds weken liggen weer meer patiënten met een andere aandoening dan covid-19 op Nederlandse ic’s. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen tot 5.562. Wereldwijd is dat bijna 292.900. Volg het laatste nieuws in dit liveblog.

OM vervolgt verdachte van moord op advocaat Wiersum nu ook voor andere zware misdrijven
Anouar T., een van de verdachten van de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt verdacht van nog meer misdrijven. Volgens het Openbaar Ministerie is de 26-jarige neef van Ridouan T. ook medeverantwoordelijk voor een moordpoging in oktober 2019, gaf hij leiding aan een criminele organisatie die de voorbereiding van moorden en zware mishandelingen tot doel had en was hij betrokken bij de heling van gestolen auto’s.

Cultuurinstellingen willen dat gemeenten 15 miljoen euro huur per week kwijtschelden
De belangenorganisaties voor cultuur vragen in een brief aan het kabinet om kwijtschelding van huurlasten voor culturele instellingen.

Vanavond op televisie

Een duivels dilemma voor de liefhebber van de vette actiefilm: om 20.29 uur begint op RTL 7 Rocky IV van acteur en regisseur Sylvester Stallone. Een minuut later om 20.30 uur begint Skyscraper, een hoogst vermakelijke film over een wolkenkrabber die gered moet worden door Dwayne ‘the Rock’ Johnson. Lees ons profiel over de ‘mannelijke Beyoncé’ hier. Voor wie niet kan kiezen begint om 20.30 uur ook nog Bridget Jones’ Baby, op Net 5. In de derde film van de reeks blijkt ze zwanger, maar van wie!? Meer tv-tips? Kijk dan hier.

Neve Campbell en Dwayne 'The Rock' Johnson in Skyscraper van Rawson Marshall Thurber. Beeld
Neve Campbell en Dwayne 'The Rock' Johnson in Skyscraper van Rawson Marshall Thurber.

Opinie

Duitse tik tegen de ECB is een teken van een nieuwe ramkoers
Duitse rechters die de ECB terugfluiten in coronatijd, dat lijkt niet handig. En hoe is het eigenlijk mogelijk? Het is historisch verklaarbaar, meent Gerrit Dijkstra.

Morgen in de krant

Oud-gevangenisdirecteur: ‘Coronamisstanden in gevangenissen, gedetineerden worden monddood gemaakt’
Minister Dekker zegt dat in Nederlandse gevangenissen de RIVM-coronamaatregelen worden nageleefd. Maar volgens vertegenwoordigers van gedetineerden is dit allesbehalve waar. Sterker, gedetineerden met klachten die naar de media willen stappen, worden ‘monddood’ gemaakt, stelt een oud-gevangenisdirecteur.

Voorzitter MKB-Nederland wil dat werknemers ook een offer brengen: ‘Solidariteit is wederkerig’
De voorzitter van MKB-Nederland is blij dat er een ‘streepje licht onder de deur’ is. Maar we moeten niet heel Nederland in blokjes van anderhalve meter gaan indelen, waarschuwt Jacco Vonhof.

‘Engelse zone’ in Benidorm blijft leeg zonder Engelsen
Fotograaf David Ramos bracht de uitgestorven straten van het uitgaanskwartier van Benidorm in beeld, waar bars, nachtclubs en fish & chips-tenten voorlopig nog gesloten blijven.

Zeeschuim is niet giftig, maar wel verraderlijk, bleek in Scheveningen
De golven waarin maandag vijf ervaren surfers de dood vonden, waren bedekt met een dikke laag schuim. Is dat gelige sop gevaarlijk?

De zoektocht naar vermiste surfers in Scheveningen. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden dinsdag geborgen. Beeld Robin Utrecht / ANP
De zoektocht naar vermiste surfers in Scheveningen. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken maandagavond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden dinsdag geborgen.Beeld Robin Utrecht / ANP

De Obama’s hebben Netflix ontdekt - als filmproducent
De Netflix-documentaire Becoming toont voormalig first lady Michelle Obama ná het Witte Huis, in haar leven als filmproducent. Met haar man Barack richt ze zich op sociale kwesties.

Velen vinden het héérlijk om zich voor een smakje geld te laten overvliegen naar een vakantiedorp
Een coronavrije vakantie, daar is toch niks aan? Nou, Sylvia Witteman ziet er wel wat in. Geen keuzestress om welke museum de kinderen het minst vervelend vinden of waar je 14-jarige dochter kan gaan dansen zonder belaagd te worden; om maar wat te noemen. ‘Veel mensen vinden het heerlijk om daarover op vakantie niet te hoeven nadenken.’

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden