Zin

MELLE RUNDERKAMP; SIMON HENDRIKSEN

Van sletvrees naar lustpil. Terwijl het ons nog duizelde van het aantal bedpartners waarmee de dames ons om de oren twitterden, moest er nu juist weer wat aan het vrouwelijk libido gebeuren. Welja.

Panoramalezend Nederland eigende zich de Lybrido alvast toe. Voor frigide vrouwen? Alle vrouwen zijn toch frigide! Nooit meer kutsmoesjes van moeder de vrouw! Hoera!

De vrouwtjes zelf waren minder enthousiast. Waarom moest ons libido nou weer gemeten worden aan de loopse grillen van de man? Dat wij altijd onze zin willen krijgen, betekent nog niet dat wij altijd zin willen krijgen.

De Betrouwbare Mannetjes begrijpen het wel. We hebben allemaal wel eens geen zin. Terwijl in het buitenland de verontwaardiging over het trans-Atlantische gegluur met de dag groeit, trekken we hier het dekbed over ons heen en keren we het de rug toe. Niet friemelen nou. En weer die Joint Strike Fighter? Moet dat nu? Ik moet morgen heel vroeg op. Bert Wagendorp probeerde ons met een fraai slotstuk aan zijn JSF-omnibus nog zijn kant van het bed in te kletsen, maar we willen slapen.

Natuurlijk, u houdt echt van het debat, maar af en toe wil een mens gewoon met zijn joggingbroek aan naar bed. En als u eerlijk bent: de discussie laat zich ook lang niet altijd meer van zijn aantrekkelijkste kant zien. Hij duurt te lang, het draait uiteindelijk toch altijd alleen maar om wat Amerika wil, en uiteindelijk kan zelfs de zwangere Sabia Boulahrouz, of de vraag waarom zij nog steeds Boulahrouz heet, u niet meer tot goesting brengen. Misschien zondagavond, als u de weekendbijlagen weer uit heeft.

U weet dat het al een tijdje geleden is, hebt al weer te vaak nee gezegd. Bovendien moet hij af en toe ook zijn zin krijgen, anders gaat hij het ergens anders halen. Dus haalt u maar een keer diep adem, faket u in een 12 uur durend debat een orgasme, en voor u het weet heeft u, ondanks uw barstende hoofdpijndossier, maximaal 37 straaljagers gekocht. Natuurlijk probeert u uzelf uit te leggen dat het wel meevalt. Dat u er echt goed over hebt nagedacht, en dat dit nou eenmaal de huwelijkse plicht is. Maar uw geweten sust u er niet mee, zeker niet omdat uw partner alleen maar aan zijn gerief wil komen. U voelt zich toch een beetje vies.

Geen zin hebben is heus niet erg. Soms is het inderdaad een kwestie van u eroverheen zetten, en komt het wel als u bezig bent. Het echte probleem ontstaat pas als u het niet voor uzelf doet, maar enkel voor uw partner. U had niet alleen zonder gekund, u was zelfs beter af geweest zonder. Dan kun je als PvdA bijvingeren wat je wilt, het is een zinloze onderneming. Daar helpt geen lustpil tegen.

Voor de volgende week adviseren wij u de volgende mening:

De volgende stroomstoring bij de NPO graag als Dominique Weesie weer een item over seks aankondigt.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

Betrouwbare MannetjesMelle Runderkamp en Simon Hendriksen leveren wekelijks een handzame mening waar u gerust mee kunt aankomen bij voetbalvereniging, koffieautomaat of schoonouders.

Twitter@Betmannetjes

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden