Zilveren plafond doorbreken met botoxbehandeling

In de VS verzinnen oudere werknemers allerlei listen om aan het werk te blijven: plastische chirurgie, bijvoorbeeld. Nederland is nog niet zover....

Langzaam sijpelt de boodschap de samenleving binnen: een werkend leven is leuk en biedt de mens meer bevrediging dan niets doen. Het houdt alert en gezond. En ouderen blijven steeds langer in goede conditie, dus waarom niet?

Ouderen willen vaak wel, maar iets houdt hen tegen. Waar vrouwen die hogerop willen last hebben van het 'glazen plafond', stoten ouderen die willen doorwerken, met hun zilvergrijze haren tegen het 'zilveren plafond'. De term is komen overwaaien uit de VS en staat voor alle zichtbare en onzichtbare tegenwerkingen die een werklustige oudere ondervindt.

Het blijkt voor een werknemer nog steeds uiterst moeilijk tot zijn 65ste aan het werk te blijven. Bij iedere reorganisatie zijn ouderen het eerst de dupe. Woensdag nog vroeg zetmeelproducent Avebe massa-ontslag aan voor de 56-plussers van het concern.

Als een oudere eenmaal zijn baan kwijt is, blijkt het welhaast onmogelijk een nieuwe te vinden. Zelfs het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het voormalige arbeidsbureau, stelt ouderen achter bij kansrijker ingeschatte jongere werkzoekenden, blijkt uit onderzoek van de FNV. Banenzoekers ouder dan vijftig voelen zich aanmerkelijk slechter behandeld bij bemiddeling dan jongeren van onder de dertig.

Het aantal klachten bij het Landelijk Bureau Leeftijdsdiscriminatie (LBL) neemt jaarlijks toe. De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) wordt na haar oprichting in mei 2004 ook bestookt met klachten over leeftijdsdiscriminatie.

Sinds de Wet Gelijke Behandeling 1 mei 2004 van kracht werd, 'is de stroom klachten niet opgehouden', bevestigt Silvia Rollfs of Roelofs van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

Hoe ziet het Zilveren Plafond eruit? Een bloemlezing uit de klachten bij CGB. Een vrouw van 58 krijgt te horen dat ze te oud is voor het volgen van een opleiding, een man van 57 krijgt als antwoord de vraag of hij blind is, als hij wil solliciteren op een vacature waarbij een leeftijdsgrens van 34 staat vermeld. Een vrouw gaat op 60-jarige leeftijd bij een ziekenhuis werken, ze rekent op een vast contract na één jaar, maar wordt overgeplaatst en opnieuw met een tijdelijk contract afgescheept.

Wat kunnen ouderen doen om het zilveren plafond te doorbreken? In de Verenigde Staten geven ze veel geld uit aan plastische chirurgie en cosmetische producten. De Britse krant The Sunday Times signaleert een forse daling van de leeftijd waarop mensen zich laten behandelen met botox of een ander verfraaiend middel. Met name mannen zeggen aan hun uiterlijk te werken, omdat ze anders negatieve uitwerking verwachten voor hun loopbaan.

Een andere methodiek die in de VS wordt gebruikt, is het bagatelliseren van eigen werkervaring. Op een curriculum vitae oogt tien jaar werkervaring jeugdiger dan vijftien jaar werkervaring. Is het in Nederland (nog) gebruik een CV zo mooi mogelijk te maken, in de VS doen ouderen het tegenovergestelde.

Deze methode is de woordvoerder van de FNV nog onbekend. Ondanks alle goede voornemens van kabinet en werkgevers merkt hij nog weinig van een veranderdend klimaat ten opzichte van oudere werknemers in Nederland. 'Het aantal e-mails en telefonische klachten die we krijgen van ouderen is onverminderd hoog.'

Het is de FNV een doorn in het oog dat begin vorig jaar de sollicitatieplicht voor mensen ouder dan 57,5 jaar weer is ingevoerd. 'Welke kans hebben deze mensen op een baan?' Ze kunnen solliciteren tot ze een ons wegen.'

'Meer mensen zoeken werk, dat maakt dat werkgevers weer kritischer kunnen zijn', zegt Annemarie Wagemakers van het LBL-expertisecentrum. In 2001 en 2002 kregen ouderen betere kansen omdat arbeid een schaars goed was. Nu gaat de slinger terug. Medewerkers worden door een leeftijdsgrens in de advertentie buitengesloten, of krijgen in het gesprek te horen dat een jonger iemand wordt gezocht. 'Er wordt nooit naar 55-plussers gevraagd', zegt Wagemakers van het LBL. 'Oudere werknemers raken daardoor zo gefrustreerd, dat ze erkenning zoeken', verklaart zij de stijging van het aantal klachten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden