Zie maar eens in gesprek te blijven met de Nissan-man

'Hoe zou u het vinden als wij bij afname van een all risk autoverzekering een nieuwe Nissan aanboden tegen substantiële kortingen, aangeschaft via parallelimport?'..

Wij zouden er wel oren naar hebben, maar de brief met dit prettige voorstel, is dan ook niet aan de consument gericht. De Nederlandse Bond van Assurantie-bemiddelaars (NBvA) wil dat haar leden deze brief aan lokale Nissandealers stuurt.

Want bij aanschaf van een nieuwe Nissan Primera, Almera of Micra krijgt de koper een gratis verzekering van de dealer. En dat is pure broodroof, vinden de assurantie-adviseurs. Zij hopen dat de dealers zich door de brief 'een hoedje schrikken'.

Dat het 'strijdtoneel' tegen de gratis autoverzekeringen wordt verbreed, is een goede zaak, vindt hoofdredacteur Willem Vreeswijk van het VVP Weekblad voor financiële dienstverleners. De lokale assurantieadviseur moet nu eindelijk in discussie gaan met de lokale Nissan-dealer. Autoverkoper en verzekeringsman kennen elkaar meestal, omdat de dealer waarschijnlijk bij de assurantieadviseur verzekerd is, 'en een afspraak voor een goed gesprek is dan gauw gemaakt', aldus Vreeswijk.

Het wordt een gesprek met dreigende ondertoon, want de brief eindigt met: 'Indien u als Nissan-dealer de concurrentieslag op het gebied van autoverzekeringen met ons wenst aan te gaan, dan zullen wij ons moeten beraden met welke interventies wij de klant aan ons kunnen binden.'

VVP-hoofdredacteur Vreeswijk vraagt zich dan ook af of de felle toonzetting van de voorbeeldbrief niet averechts zal werken. 'Immers, juist door die felheid zou de assurantieadviseur zijn eigen klant, in dit geval de Nissan-dealer, wel eens tegen zich in het harnas kunnen jagen. En zie dan nog maar met de klant in gesprek te blijven.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden