Zes ziekenhuizen willen keten vormen

Zes ziekenhuizen onderzoeken de mogelijkheid tot intensieve samenwerking. De voornaamste bedoeling ervan is verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening aan de patiënten...

ANP

Bestuursvoorzitter Maarten Rook van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zei dat dinsdag, naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad. Behalve het St. Antonius, gaat het om het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, het Medisch Centrum Haaglanden, het Martini Ziekenhuis in Groningen, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.

De zes zijn lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, STZ, en verlenen hooggespecialiseerde medische zorg. Omdat de ziekenhuizen een regionale functie hebben en verspreid over het land zijn gevestigd kan een combinatie volgens Rook ‘een attractieve partner zijn’ voor de zorgverzekeraars.

De ziekenhuizen kennen elkaar al veel langer, sinds 1991 overleggen ze informeel met elkaar en de afgelopen zes jaar spraken ze al over samenwerking. De laatste twee jaar zijn de besprekingen steeds serieuzer geworden en nu zijn ze zo ver dat ze meer willen. Meerwaarde is het criterium voor samenwerking, en die zien ze op zes terreinen. Het gaat eigenlijk om een innovatiefusie, aldus Rook, waaraan tezijnertijd eventueel een soort merknaam wordt toegevoegd. De ziekenhuizen zullen echter hun eigen identiteit behouden en het goede daarvan met elkaar delen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden