Zes miljard

Dankzij de 27.500 mensen die hebben geprofiteerd van de pardonregeling, zit het er dik in dat ik straks belasting moet betalen over mijn AOW.

Bert Wagendorp

Vooral de 5.500 invalide en gehandicapte asielzoekers kosten ons handenvol geld en het is aan deze nutteloze uitvreters te wijten dat ik op mijn vliegticket naar de zon ook nog eens vliegtaks moet betalen.

Je wordt dus als hardwerkende Nederlander dubbel gepakt om die landverhuizers twintig jaar lang van een luizenleventje te voorzien, daar komt het op neer.

Gelukkig heeft Rita Verdonk van TON dit allemaal voor ons uitgerekend, zodat het niet onder het tapijt wordt geveegd door de linkse kerk. Volgens Rita gaat onze gulle gastvrijheid ons tot 2028 zes miljard euro kosten. Zij gaf hierover afgelopen week een persbericht uit, waarna zij in de Volkskrant en bij Pauw & Witteman de schokkende feiten mocht komen toelichten.

Je hoeft Rita’s spindokter Kay van de Linde heus niet te vertellen hoe je een hype’je in elkaar steekt, als dat nodig is om de aandacht af te leiden.

‘Zes miljarrrrrd’, zei Rita dreigend, alsof ons naast vliegtaks en de AOW-taks nog veel meer onheil staat te wachten om dit enorme bedrag bijeen te krijgen. Verdonk heeft in haar jonge beweging al veel ervaring opgedaan met financiële kuiperijen, daarom is ze er ook zo scherp op.

Ze kwam met de zes miljard op de proppen in de week waarin zij door haar voormalige trouwe adviseur en vriend Ed Sinke bij NOVA werd neergezet als ‘gewetenloos’ en in NRC zo’n beetje als het allerdomste product dat ooit in Den Haag is gesignaleerd.

Als je Ed Sinke mag geloven is het eigenlijk een wonder dat Rita weet hoe ze heet en hoe je TON schrijft.

Ik had altijd al het sterke vermoeden, maar het is toch mooi als het idee van een bijkans unieke leeghoofdigheid wordt bevestigd door een intieme vriend en politieke partner die Rita Verdonk twee jaar lang van nabij heeft kunnen observeren.

Volgens Ed Sinke moet je voor Rita op een briefje schrijven wat ze van iets moet vinden. Dat vindt ze dan, en dat lepelt ze vervolgens daadkrachtig op. ‘Ze heeft niet de geestelijke capaciteiten om dingen te vatten of goed door te denken’, zei Sinke, dus je moet Rita als ‘een treintje’ op de rails zetten en haar ‘een zetje’ geven.

Dus Kay van de Linde schreef ‘zes miljard’ op een briefje, Rita leerde dat uit haar hoofd en daarna ging ze er de boer mee op.

Dat ze de vliegtaks afstreept tegen diepe menselijke ellende heeft Rita waarschijnlijk niet eens in de gaten. Duidelijkheid, daar gaat het om. Als straks de files nóg langer worden omdat er van onze belastingcenten allemaal asielzoekers instaan met hun SUV’s, dan kunnen we niet zeggen dat Rita ons niet heeft gewaarschuwd.

Bij Pauw & Witteman zei choreograaf Rudi van Dantzig tegen Verdonk dat hij soms het gevoel had dat zij ‘iets tegen buitenlanders’ had.

Dit ontkende Rita Verdonk volmondig en recht door zee. Zij heeft niets tegen buitenlanders, zo lang deze in het buitenland verblijven en ons niet op kosten jagen.

De afgelopen week zakte TON in de peilingen van 18 naar 14 zetels. Benieuwd wat Kay nu weer op Rita’s briefje gaat schrijven.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden