Zembla, Louis Theroux en Anne Frank

 Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Door onze redactie
null Beeld
Beeld

Zembla

NPO 2, 20.25 uur
Prof. Jan Derksen (Radboud Universiteit) waarschuwt in Zembla voor het groeiend aantal jongeren dat een beroep doet op de geestelijke gezondheidszorg. Volgens hem is de oorzaak een te vrijblijvende opvoeding: 'De GGZ raakt ontspoord door de enorme aanwas van jongeren met te weinig eelt op de ziel.'

De magie van het dagboek van Anne Frank

NPO 1, 20.30 uur
Astrid Joosten praat met o.a. Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Gloria Estefan en Jesse Jackson over hun band met het dagboek van Anne Frank. Waarom is juist haar verhaal zo inspirerend? Joosten spreekt ook met jongeren uit Amerika, Argentinië, Duitsland en Nederland.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Wallander

NPO 1, 21.25 uur
Eerste aflevering van het derde seizoen van het Britse Wallander. De beroemde rechercheur is net verhuisd als zijn hond een skelet opgraaft in de achtertuin. Het blijkt van een meisje dat tien jaar geleden werd vermoord. Tegelijk spoelt aan de kust de arm aan van een van de pont gesprongen (of geduwde?) jonge vrouw.

null Beeld
Beeld

Louis Theroux

CANVAS, 21.30 uur
Aflevering uit de reeks LA Stories, waarin documentairemaker Theroux zich dit keer verdiept in het leven van veroordeelde, soms voorwaardelijk vrijgelaten zedenmisdadigers. Onder hen Amy, een moeder die een korte verhouding had met een minderjarige jongen, en de eigenwijze potloodventer Randy.

OBA Live

NPO RADIO 5, 19.00 uur
Presentator Theodor Holman praat met Auke van der Woud over zijn boek De nieuwe mens. De culturele revolutie in Nederland rond 1900. Daarnaast vertelt Chris van der Heijden over het begrip 'Grijs Verleden' (de tussentinten van goed en kwaad in WOII) en is er aandacht voor de gedichten van De Schoolmeester.

Theodor Holman. Beeld ANP
Theodor Holman.Beeld ANP

The Decent One

NPO 2, 23.00 uur
Portret van SS-commandant Heinrich Himmler, gemaakt aan de hand van honderden brieven en dagboeken die door Amerikaanse soldaten werden gevonden in zijn huis in Gmund.Waar kwamen Himmlers denkbeelden vandaan? En hoe zagen zijn vrouw Margarete, zijn dochter Gudrun en zijn maîtresse Hedwig hem?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden