Lezersbijdrage

Zeg massaal het lidmaatschap van Unie en CNV op

Harry van der Kraats van werkgeversvereniging AWVN vindt dat de oudere werknemer van zijn verworven rechten moet afzien ten gunste van de jongere werknemers (Economie, 6 januari). Het is volgens hem niet in orde dat we met z'n allen wel langer doorwerken voordat we gaan genieten van onze AOW, maar niet hoeven af te zien van extra vrije dagen en vrijstelling van onregelmatige diensten.

Ik weet niet onder welke steen Van der Kraats gelegen heeft, maar dat langer doorwerken is ons door deze en de vorige regering door de strot geduwd. Alle regelingen waarbij de huidige 55-plussers eerder zouden kunnen stoppen met werken zijn om zeep gebracht. Terwijl de huidige 65-plussers al een aantal jaren van hun vroegpensioen hebben kunnen genieten, moeten de 55-plussers twee jaar langer doorwerken. Wil hij soms hardwerkende medewerkers nog verder afknijpen, zodat hij ze niet meer in dienst hoeft te houden en lekker voor de veel goedkopere, veel flexibeler jongere werknemer kan gaan?

De Unie en het CNV willen hierover wel met Van der Kraats praten, de FNV niet. Ik zou zeggen, massaal het lidmaatschap van Unie en CNV opzeggen en lid worden van de FNV.

Fons Maathuis, Soesterberg

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden