Zeeuwse zakenman ziet af van eroscentrum Antwerpen

De Zeeuwse zakenman Gerard Cok ziet af van zijn omstreden plan om in de Antwerpse rosse buurt een eroscentrum te bouwen....

Van onze correspondent

BRUSSEL

Het Antwerps stadsbestuur had vorig jaar een bouwvergunning afgeleverd voor het project van Cok in de Schippersbuurt. De zakenman wilde aan de Oude Mansstraat een modern eroscentrum oprichten met op de begane grond 31 'gemeubileerde kamertjes'.

Enige maanden geleden rook de nieuwe schepen van Bevolkingszaken, Patsy Sörensen, onraad. Volgens Sörensen, die voorzitter is van de belangenvereniging voor prostitueés Payoke, haalde Antwerpen 'de georganiseerde misdaad' in huis. Zij verwees naar perspublicaties over de banden tussen Cok en de Amsterdamse sexbaron 'Dikke Charles' Geerts.

Cok spande samen met zijn media-adviseur Hans Knoop een kort geding aan om Sörensen de mond te snoeren, maar verloor dat. Daarna kondigde Cok aan dat hij zich zou beraden op zijn bouwplannen in Antwerpen.

Sörensen heeft gisteren al verklaard zich ook tegen Coks parkeergarage te zullen verzetten. Voor haar blijft Cok een crimineel die 'vanuit de onderwereld probeert penetreren in de bovenwereld'. Op de dienst ruimtelijke ordening vraagt men zich af of Cok de betaalde parking uiteindelijk niet wil gebruiken als 'drive-in-eroscentrum'. Want erboven zijn appartementen gepland.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden