Zeer Korte Zomer Kolumn

De getuige van Jehova heeft vandaag het boek Openbaringen in de aanbieding. Dit is niet vrolijk/spottend/denigrerend bedoeld, de getuige bezoekt mij al meer dan tien jaar wekelijks, hij is net als ik Amsterdammer, maar hij is door zijn geloof de klassetegenstellingen ontstegen, hij vindt het niet erg dat ik in...

A.L. Snijders

Dat viel niet goed, want geld is mijn zwakke punt. Ik ben bang dat niemand er verstand van heeft, dat de deskundigen van het pensioenfonds mijn geld aan het verspelen zijn en dat ik mijn hypotheek niet meer kan betalen en dat de bank ingrijpt en dat ik op een huurwoning in Almere geplaatst word en dat ik mijn tuin en de kippen erg zal missen en ongelukkig zal sterven. Dat staat allemaal in Openbaringen, zegt de getuige, dat zijn voorspellingen voor de eindtijd waarin we nu leven. Waarom heb je me niet gewaarschuwd, vraag ik. Hij zegt dat hij me al meer dan tien jaar in de Waarheid probeert te krijgen, maar dat ik God halsstarrig blijf negeren.

Ik zeg dat het door het nest komt, het nest kun je nooit verlaten, we kunnen hoog of laag springen, Ronald Plasterk blijft katholiek, August Hans den Boef gereformeerd en ik atheïst, voortschrijdend inzicht is fictie. De getuige zegt: klaag dan niet, ik bezoek je volgend jaar op je bovenwoning in Almere.

A.L. Snijders

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden