Zaterdag

RADIO..

AANSLAGEN IN DE VS Een journalistenpanel discussieert over de gevolgen voor de internationale veiligheid en het westerse beeld van de islam (vanaf 10 uur). Gasten van In de Ban van de Week (vanaf 11 uur) zijn onder anderen oud-VVD-minister van Defensie Wim van Eekelen en Fred van der Spek, oud-fractievoorzitter van de pacifistische PSP. Business Nieuws Radio.

SPIJKERS MET KOPPEN Eerste aflevering van dit seizoen: gesprekken met de Kamerleden Verhagen (CDA), Koenders (PvdA) en Karimi (GroenLinks) over de gebeurtenissen in de VS, en een discussie over de voor- en nadelen van het werven van verpleegkundigen in het buitenland. Radio 2, 12.05 uur.

TEMA Aandacht voor het belang van een EQ-test, die de sociale vaardigheden meet, en de IQ-test. Beide worden gebruikt als hulpmiddel voor het oplossen van problemen op school, werk en in de privé-omgeving. 747 AM, 14.02 uur.

ACTUALITEITEN

2VANDAAG Aandacht voor de dodenherdenking op het grote Amerikaanse kerkhof in het Limburgse Margraten, de Afghaanse gemeenschap in Nederland en de toestand in de VS en Israêl. Nederland 2, 17.29 uur.

DODENHERDENKING Rechtstreekse uitzending van een herdenkingsdienst in de Domkerk te Utrecht voor de slachtoffers van de aanslagen in de VS. Nederland 2, 18.50 uur.

AANSLAGEN IN DE VS NOVA duurt een halfuur langer dan normaal, te beginnen (onder voorbehoud) om 22.15 uur. Om 2.35 uur is er een herhaling. Nederland 3.

SPORT

STUDIO SPORT Aandacht voor de Ronde van Spanje (wielrennen) en de Zesdaagse van Amsterdam (baanwielrennen). Verder beelden van het EK volleybal voor mannen met de kruisfinale Nederland-Polen. Nederland 2, 14.35 uur.

AMUSEMENT

HERMAN FINKERS De cabaretier is te zien met zijn voorstelling Geen spatader veranderd, waarin hij nadenkt over de zin van het leven aan de hand van religie, new age, werkelijkheid en schijnwerkelijkheid. Nederland 3, 20.00 uur.

PRAATPROGRAMMA

MEMORIES In deze vijfde aflevering het verhaal van Anneke die haar zoon naar haar jeugdliefde Paul heeft genoemd, van Robert wiens leven sterk is beïnvloed door het half-Japanse meisje Tchiyo, en van Joke en Cor, wier relatie abrupt werd beëindigd toen de politie Joke bij Cor had weggehaald. Nederland 1, 21.03 uur.

DOCUMENTAIRE

CITY FOLK Tweede aflevering van een serie over de grote stad. Dit keer over Reykjavik, met een dierenarts, een ex-alcoholiste van tachtig en een tienermoeder. Nederland 3, 16.30 uur.

JULES UNLIMITED Menno Bentveld, Ivette Forster en Paul Luycx reizen naar Zuid-Afrika en doen er verslag van het zich verplaatsen van een kudde olifanten. Daarnaast laat een sporenlezer zien hoe hij verplaatsingen van dieren in kaart brengt. Nederland 3, 19.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden