zaterdag 12 januari 2008

De vernielingen met Oud en Nieuw zijn volgens premier Balkenende aangericht door mensen zonder beschaving. ‘Vuurwerk afsteken is leuk, scholen in brand steken niet....

Speedgebruik stijgt
Het aantal speedverslaafden dat hulp zoekt, is de afgelopen jaren toegenomen. Dat blijkt uit de jaarcijfers over 2006 van de stichting Informatie Voorziening Zorg (IVZ), een organisatie die het aantal hulpvragen aan verslavingszorginstellingen registreert. In 2006 meldden 1.215 personen zich bij de verslavingszorg met problemen met het middel speed (amfetamine in de vorm van een pil of poeder). In 2001 waren dat er een kleine 500.

Soeharto stervende
De Indonesische ex-president Soeharto zweeft op het randje van de dood. De gezondheid van de 86-jarige, die al ernstig was verzwakt, is vrijdag dramatisch verslechterd. Soeharto ligt aan beademingsapparatuur en wordt in een kunstmatige slaap gehouden. Zijn kinderen zijn in allerijl naar het Pertamina-ziekenhuis in Jakarta gekomen en houden sinds het eind van de middag de wacht bij hun slapende vader. Veel hoop op genezing is er niet meer.

Hypotheekbanken
Twee grote Amerikaanse banken maken gebruik van de problemen bij hypotheekbanken om hun greep op de hypotheekmarkt te verstevigen. Bank of America koopt Countrywide Financial, een hypotheekverstrekker die kampt met een stijgend aantal wanbetalers. JP Morgan neemt een deel van de hypotheekportefeuille van de Britse bank Northern Rock over.

Internetveiling kunst
Het Instituut Collectie Nederland (ICN) dat de Rijkscollectie beheert, bereidt opnieuw een internetveiling voor om de nodige overtollige depotstukken te verkopen. Net als in de zomer van 2007 zal er dit jaar een selectie kunst en andere museale voorwerpen worden aangeboden op de website eBay. Het is nog niet bekend wanneer de veiling precies zal plaatsvinden en om welke kunstwerken het gaat.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden