Zanger George Michael (53) overleden en orkaan raast over Filipijnen

Goedemorgen. De Britse zanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Orkaan Nina raast over de Filipijnen en Amma Asante (PvdA), het enige zwarte Tweede Kamerlid, vertelt haar verhaal, de Dutch Dream.

Redactie
George Michael in 2004. Beeld epa
George Michael in 2004.Beeld epa

Terwijl u sliep

Zanger George Michael op 53-jarige leeftijd overleden
De Britse zanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Hij stierf thuis, aldus zijn publicist. Volgens zijn manager Michael Lippman werd hartfalen werd hem fataal.

Orkaan raast richting hoofdstad Filipijnen
Orkaan Nock-ten, plaatselijk Nina genoemd, raast over de Filipijnen. De storm bereikte land in de plaats Bato, in de provincie Catanduanes. Zaterdag werden honderdduizenden Filipijnen uit de oostelijke provincies al geëvacueerd.

Enorme stijging donaties burgerrechtenorganisaties VS na verkiezingen
In de nasleep van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, waarbij de republikein Donald Trump als winnaar uit de bus kwam, zijn donaties aan burger- en vrouwenrechtenorganisaties in de VS explosief gestegen.

Netanyahu roept ambassadeur VS op het matje om stemming Veiligheidsraad
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zondag de Amerikaanse ambassadeur opgeroepen voor overleg. Reden is dat de VS zich in de Veiligheidsraad van de VN onthielden van een stemming voor een resolutie over het bouwen van nederzettingen in bezet gebied door Israël.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Vandaag in het nieuws

De zoektocht naar wrakstukken en slachtoffers van het vliegtuigongeluk in de Zwarte Zee gaat door. Meer dan drieduizend mensen zijn betrokken bij de operatie. Op het Indonesische eiland Sumatra worden de slachtoffers van de tsunami in 2004 herdacht. En als eerste Japanse premier sinds de Tweede Wereldoorlog bezoekt Shinzo Abe vandaag Pearl Harbor, de Amerikaanse marinebasis die de Japanners in december 1941 hebben gebombardeerd.

Aanraders van de redactie

Zo was het leven van een student in de Sovjet-Unie (+)
Het is met Kerst 25 jaar geleden dat de Sovjet-Unie ophield te bestaan. Wat was de Sovjet-Unie? Hoe was het leven er? En wat is er veranderd in Wit-Rusland, waar de val van de Unie werd beraamd.

In Wit-Rusland leeft het communisme voort (+)
In Wit-Rusland, waar 25 jaar geleden de ondergang van de Sovjet-Unie werd bekokstoofd, leeft het communisme voort. De overheid kiest er nog steeds een baan voor je en de KGB is ook nog actief. 'We leven hier prima.'

'Als je racisme kunt aanleren, kun je het ook afleren' (+)
Patrisse Cullors is mede-oprichter van Black Lives Matter. Aanvankelijk een actiegroep tegen politiegeweld in de VS, nu een brede beweging die vecht voor gelijkheid voor alle zwarten, van welke geaardheid ook.

'Als ik niet was opgestaan, had ik me een zielepoot gevoeld' (+)

Eén misgreep en hij lag plat op de mat. Turner Epke Zonderlands olympische droom was deze zomer in een klap voorbij. 'Ik ben eigenlijk wel blij met hoe het nu is gegaan.'

null Beeld Bier en Brood
Beeld Bier en Brood

'Mijn verhaal is de Dutch Dream, een hoopvol verhaal'
'Ik heb alles te danken aan de strijd voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht je afkomst', zegt Amma Asante (PvdA), het enige zwarte Tweede Kamerlid.

'Ik moet blijven vernieuwen, de concurrentie is groot' (+)

Hij vliegt 'als een gek' de wereld rond, van stadion naar dance-event. Verder leeft dj David Guetta graag simpel, naar de boeddhistische wijsheden van zijn vader. Hij bezit dan ook maar één kunstwerk: een Keith Haring.

Amma Asante. Beeld Freek van den Bergh
Amma Asante.Beeld Freek van den Bergh
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden