Zaalkampioen Deetos begint in open lucht met royale zege

Zaalkampioen Deetos wil nog wel wat meer. Vier zaaltitels veroverde de club in vijf jaar, maar de veldtitel werd in Dordt in 1943 voor het laatst gevierd....

Van onze korfbalmedewerker

DORDRECHT

15-10.

'Ga je de joker nog inzetten', vroeg iemand aan René Kruse, doelend op de inschietende Marco Lauf. Dat was aan het begin van de tweede helft. 'Als ik nog wat wil redden, heb ik vijf jokers nodig', reageerde de Rohda-coach mismoedig. Daarmee gaf hij aan ook gezien te hebben hoe slecht zijn ploeg speelde. Bijna niets klopte bij de Amsterdammers, die de rust ingingen met slechts twee doelpunten op zak. Tegen zeven van Deetos.

Rohda schoot vooral tekort in aanvalsopbouw. De combinaties liepen veelal stuk op Deetos-interventie voor er geschoten was. Aan uitgespeelde aanvallen kwam Rohda zo niet eens toe. Deetos kon het zich daardoor veroorloven veel kansen te missen.

Zoals wel meer in zulke situaties kwam Rohda getergd en Deetos in slaap gesust uit de kleedkamer. Dat leverde een Amsterdams offensiefje op (7-4), waarna Deetos even moest aanzetten om, met gemak, de marge van vijf te herstellen: 9-4.

Zo bleef het tot het einde een duel met bovenmaatse slordigheden van de thuisclub en ondermaats korfbal van Rohda. In dit tableau van de middelmaat groeide Aart Heibeek met zes treffers uit tot Deetos' topscorer. De vaste invalkracht deed het beter dan de tijdelijke plaatsbekleders Alice van Geffen en, bij Rohda, Christa Meijerhoven die de geblesseerde Daniela Riet en Katja Buysman vervingen.

De 300 toeschouwers, een groot contrast met de 9000 die Deetos twee weken geleden in Ahoy' toejuichten, kregen dus geen duidelijk beeld van waartoe Deetos op het veld echt in staat is. Dat moet volgende week tegen PKC komen.

In de andere kampioenspoule verraste KVS met een zege op DKOD.

Standen: kampioenspoule A: Oost Arnhem

1-2, KVS 1-2, DKOD 1-0, Blauw Wit 1-0. B: Deetos 1-2, PKC 1-2, DOS '46 1-0, Rohda 1-0.

Degradatiepoule C: Fortuna 1-2, HKV/OE 1-2, Dalto 1-0, BEP 1-0. D: AKC 1-2, Nääs 1-2, NKC '51 1-0, Nic. 1-0.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden