Youssef Boutachekourt (30),

studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werkt bij de Belastingdienst en promoveert eind dit jaar op succesvolle managementstrategieën in een multiculturele omgeving....

‘Ik richt me op het bank- en verzekeringswezen. Het gaat niet alleen om financiële producten als de halal-hypotheek, maar vooral om positionering en competenties. Dus wat moet een bank uitstralen en in huis hebben om de Surinamer in Almere een financieel product te verkopen. Dat is nu nog een blinde vlek.

‘Ik had toen ik was afgestudeerd niet het gevoel dat ik het maximum uit mijzelf had gehaald. Mijn studie bedrijfskunde was geen makkie, maar om nou te zeggen dat het pittig was. Ik doe het puur voor mijzelf, niet om de maatschappij een ander beeld te geven van de Marokkaan.

‘Ik ben van huis uit wel enorm gestimuleerd. Mijn vader is als gastarbeider hier gekomen en heeft altijd in de productie gewerkt. Mijn zeven broers en zusters zijn hoogopgeleid. Daarom zei mijn vader na mijn afstuderen: doctorandussen hebben we al, alleen een doctor ontbreekt nog.

‘Het concept van de promotiekamer is ideaal. Je ontmoet anderen die ook extern (zonder onderzoekplaats op de universiteit) promoveren. Ik krijg van hen feedback tijdens de maandelijkse bijeenkomsten. Je leert van elkaars onderzoek en van de seminars die de hoogleraren voorbereiden.’

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden