Wordt het u te veel? Wendt u tot Somberman

Klachtenbureau

Nu Somberman zelfstandige zonder personeel is, valt hem de taak toe uit te zoeken waarin hij zelfstandig is. Eerst beklaagt hij zich bitter over het feit dat het hem natuurlijk weer beschoren is dat hij zonder personeel zit. Maar dan dringt tot hem door dat een zelfstandige met personeel in tegenstrijd is met zijn nieuwe positie als zelfstandige zonder.

Waarin is hij zelfstandig? Het moet iets zijn waarmee hij geld verdient. Hij denkt lang na en komt op niets. Ja, hij zou een klachtenbureau kunnen openen voor andere zelfstandigen zonder personeel. Tegen betaling zou hij dan ingaan op hun klachten. Van advies dienen en zo. Maar hij klaagt zelf al genoeg. Nog meer klachten zou hem te veel worden.

Eureka! Een advertentie in de krant: Wordt het u te veel? Wendt u tot Somberman. Exclusief voor zelfstandigen zonder personeel!

Somberman verkneutert zich. Hij ziet de toekomstige brieven al voor zich. Brieven van zelfstandigen die aan een burn-out lijden, van schrijvers die onderhevig zijn aan een writer's block, maar ook ernstiger gevallen, zoals mensen die zelfmoord overwegen, die aan een dodelijke ziekte lijden, die na een ongeluk aan een rolstoel zijn gekluisterd, die een geliefde aan de dood hebben moeten afstaan, ga zo maar door, het zal niet op kunnen, het bloedgeld zal binnen rollen. Misschien kan hij dan zelfs personeel aannemen.

Opgewekt, al is dat tegen zijn principes, ziet hij de post tegemoet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.