Wolken, meestal droog

MARCO VERHOEF

Boven de Alpen ligt een hogedrukgebied, zodat het nu echt overal even gedaan is met de sneeuwval. Het hogedrukgebied ligt juist ten zuiden van ons land. Dat betekent dat wij een westelijke stroming houden en de aanvoer van zachte lucht blijft bestaan.

Voorlopig is het geen winter, maar in het weekeinde komen speldenprikjes dichterbij.

Woensdag ligt de kern van het hogedrukgebied net iets te ver weg. Hierdoor ondervinden we toch een beetje last van depressies die ruim ten noorden van ons land naar Scandinavië trekken. Veel meer dan bewolking levert het overigens niet op.

De kans op neerslag blijft heel klein. In het zuiden van het land heeft de zon iets meer ruimte. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is matig, bij zee soms vrij krachtig.

Het blijft zacht; in de middag is het ongeveer 9 graden. Ook donderdag is het nog zacht, maar het weer verandert wel. Een storing probeert dichterbij te komen en dat lukt uiteindelijk ook. De bewolking wordt snel dikker en er trekt regen over het land.

De meeste neerslag valt in het noordoosten, mogelijk blijft het in Zeeland droog. Hier kan de zon ook even schijnen. Het wordt 10 graden en bij zee staat een krachtige wind. In de loop van de dag draait de wind naar het noordwesten. In het weekeinde wordt het wel kouder.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden