Woensdag

Superman zonder rode slip

Meer dan zeventig jaar lang ging stripheld Superman het kwaad te lijf in een bodysuit met rode slip. Samen met de cape en het S-logo waren ze hét kenmerk van de Amerikaanse popcultuuricoon. Vanaf september komt daar echter een eind aan en verdwijnt de rode slip in de archieven. De superheldenstrips hebben momenteel erg te lijden onder de concurrentie van videogames en films. In opdracht van de uitgever van de strip, DC Comics, heeft tekenaar Ralph Morales de superheld nu van een moderne look voorzien. Batman, Wonderwoman en The Green Lantern zijn later aan de beurt. Het is een drastische maatregel. Op een andere haarsnit na, veranderde het uiterlijk van Superman sinds de eerste verschijning in 1938 nooit.

De nieuwe zomergasten

Gisteren werd bekend gemaakt wie er tussen juli en augustus aan tafel zitten bij Zomergasten-presentator Jelle Brandt Corstius. Naast cabaretier Marc-Marie Huijbregts zal hersenonderzoeker Dick Swaab een avondvullend programma samenstellen. Swaab schreef de bestseller Wij zijn ons brein waarin hij beargumenteert dat niet de mens het brein aanstuurt, maar het brein de mens. Step Vaessen, de derde gast, is journaliste. Miljoenen kijkers volgen via Al Jazeera English haar televisiereportages vanuit Indonesië. Politieke gasten zijn Lilian Gonçalvez-Ho Kang Yoy, jurist en mensenrechtenactivist, en Guy Verhofstadt die van 1999 tot 2008 als premier van België vier kabinetten leidde. Uit de kunstsector is Erik van Lieshout uitgenodigd. In 2003 werd hij geselecteerd voor de Nederlandse inzending van de Biënnale in Venetië. De eerste Zomergasten zal 24 juli worden uitgezonden. Dan zal Huijbregts het spits afbijten.

Stallone als bokslegende

Acteur Sylvester Stallone is deze week opgenomen in de Amerikaanse Boxing Hall of Fame. Met zijn zesdelige filmreeks Rocky over bokser Rocky Balboa werd Stallone wereldberoemd. Hoewel hij nooit in de ring heeft gestaan van een officiële bokswedstrijd werd de 65 jarige acteur opgenomen in de rij van bokshelden samen met bokslegendes Mike Tyson en Julio Cesar Chavez. Stallone zelf meende vooral de wereld buiten de ring goed in de vingers te hebben. 'En daar wordt vaak een fellere strijd gestreden dan in de ring,' zei hij tijdens zijn dankwoord.

Waar Heeft de Wereld het over?

Wereldwijd #Terry Pratchet

De documentaire Choosing to die van schrijver Terry Pratchett die maandagavond op BBC2 werd uitgezonden heeft veel losgemaakt in Engeland. De film volgt een aantal mensen die voor vrijwillige euthanasie hebben gekozen en bevat een aangrijpende sterfscène van de 71-jarige Peter Smedley, die Pratchett toestond te filmen tijdens zijn euthanasie in Zwitserland. De documentaire van Pratchett, die zelf aan Alzheimer lijdt en aangaf euthanasie te overwegen als zijn ziekte verergert, wordt zowel geprezen als bekritiseerd en doet het maatschappelijke debat rond vrijwillige euthanasie, in Engeland illegaal, momenteel oplaaien.

Wereldwijd #Gavin Henson

Een Brits medianieuwtje dat veel reuring veroorzaakt op Twitter is dat de bekende rugbyspeler Gavin Henson centraal zal staan in het nieuwe seizoen van datingshow The Bachelor van Channel 5. De 29-jarige Henson, die veel in het gossipnieuws was omdat hij een relatie had met zangeres Charlotte Church, zal in The Bachelor als enige man zijn intrek nemen in een luxe villa met maarliefst 25 vrouwen, in de hoop dat hij zo 'het meisje vindt waar hij de rest van zijn leven mee zal delen'.

"Ik ging een paar keer bijna dood. (...) Ik kon vooral slecht overweg met mijn paard."

In de nieuwe actiefilm Conan deed de 31 jarige acteur James Momoa naar eigen zeggen driekwart van de stunts zelf. Tijdens de opnames brak de acteur een rib en had hij talloze kneuzingen en spierscheurtjes.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden