Woensdag 20 augustus 2008

In zijn boek Klimaatactivist in de politiek, dat vandaag verschijnt, haalt Wijnand Duyvendak uit naar het kabinet, Europa en de wereld....

Aanslag in Algerije
Bij een zelfmoordaanslag op een politieschool nabij de Algerijnse hoofdstad Algiers zijn zeker 43 personen om het leven gekomen. Er vielen 38 gewonden, meldde het Algerijnse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is een van de zwaarste aanslagen in jaren in Algerije. De zelfmoordactie vond plaats in de stad Issers, zo’n zestig kilometer ten oosten van Algiers.

Opnieuw crisis Pakistan
Nog geen dag na het aftreden van president Pervez Musharraf, verkeert de Paki-staanse regeringscoalitie opnieuw in een crisis. De Moslim Liga-N van Nawaz Sharif eist binnen 72 uur de terugkeer van de rechters, die vorig jaar door Musharraf werden ontslagen. Zo niet, dan stapt Sharifs partij alsnog uit de regering.

Salarissen thuiszorg
Vier van de tien bestuurders van thuiszorg-organisaties verdienen meer dan 186 duizend euro, het salaris van de minister-president. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van de SP, die er schande van spreekt dat thuishulpen salaris moeten inleveren, of worden ontslagen.

Brieven Mondriaan
Het Mondriaanhuis in Amersfoort is in het bezit gekomen van het archief van Anna Bergman, een vriendin van de schilder Piet Mondriaan (1872-1944). Het materiaal is geschonken door een ver familielid, die dozen had aangetroffen op zolder. Het archief omvat onder meer brieven, fotoalbums, compositieschema’s, schetsen en catalogi.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden