WK Turnen, Altijd wat, Het ijzeren gordijn, Cat Watch

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

redactie
De Franse Youna Dufournet presenteert haar vaardigheden op de evenwichtsbalk tijdens de voorrondes van het WK turnen in Nanning, Japan. Beeld ap
De Franse Youna Dufournet presenteert haar vaardigheden op de evenwichtsbalk tijdens de voorrondes van het WK turnen in Nanning, Japan.Beeld ap

Studio Sport: WK Turnen NPO 1, 12.55 uur

De NOS doet komende middagen rechtstreeks verslag van de finales op het WK Turnen in de Zuid-Chinese stad Nanning. Met vanmiddag de landenfinale bij de mannen. China is de laatste jaren oppermachtig op dit onderdeel. Of kan Japan roet in het eten gooien? Het commentaar is van Hans van Zetten.

De Franse Youna Dufournet presenteert haar vaardigheden op de evenwichtsbalk tijdens de voorrondes van het WK turnen in Nanning, Japan. Beeld ap
De Franse Youna Dufournet presenteert haar vaardigheden op de evenwichtsbalk tijdens de voorrondes van het WK turnen in Nanning, Japan.Beeld ap

Altijd wat NPO 2, 20.25 uur

Een reportage over het verpleeghuis Hogewey in Weesp, waar 152 dementerende ouderen in een speciaal voor hen gebouwde wijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarnaast is er een gesprek met Heleen Dupuis, Eerste Kamerlid voor de VVD. Zij verloor zeven jaar geleden haar echtgenoot aan alzheimer.

Het ijzeren gordijn  Canvas, 20.40 uur

Vijfentwintig jaar na de val van de Berlijnse Muur maken journalist Rob Heirbaut en Europa-kenner Hendrik Vos een fietstocht langs het IJzeren Gordijn. De reis begint in Rusland, waar het duo een rondleiding krijgt door Sint-Petersburg, een bruisende stad waar het IJzeren Gordijn nog altijd zichtbaar aanwezig is.

Cat Watch 2014 BBC 2, 21.00 uur

De BBC heeft opnieuw cat-cams bevestigd op een groep van honderd katten in drie verschillende leefomgevingen. Deze methode levert onthullende inkijkjes op in het leven van de kat. In het eerste deel van een drieluik wordt ingegaan op hoe katten de moderne wereld ervaren via hun zicht, gehoor en reuk.

2Doc: Kinderen van het succes NPO 2, 23.00 uur

Vier jonge filmmakers volgen vier jonge filosofen. Haroon Sheikh zoekt naar nieuwe bronnen van vitaliteit, Arjen Kleinherenbrink vertelt over onze 'productmentaliteit', Naomi Jacobs heeft ideeën over angst en kiezen en Rozemund Uljée zoekt een overeenkomst tussen de denkers.

Later Live... with Jools Holland BBC 2, 23.00 uur

De Britse singer-songwriter Ben Howard zingt liedjes van zijn nieuwe album I Forgot Where We Were. Ook is er rock van de Manic Street Preachers, electrosoul van zanger Jessie Ware, funk van Robert Randolph and the Family Band en dwarsfluitjazz van de Belgische Melanie de Biasio.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden