Winstdalingen bij Nuon en TNT

Post- en pakketbezorger TNT en energiebedrijf Nuon hebben vorig jaar flink minder winst geboekt. TNT snijdt in de kosten om de recessie het hoofd te bieden. Het bedrijf kondigde maandag aan dat het dit jaar in totaal 400 miljoen euro wil bezuinigen.

ANP

TNT heeft een lastig laatste kwartaal van 2008 achter de rug, waarin het flinke hinder ondervond van de wereldwijde economische terugval. Over heel 2008 boekte TNT een omzet van 11,15 miljard euro, iets meer dan een jaar eerder. De nettowinst bedroeg vorig jaar 556 miljoen euro, tegen 986 miljoen euro in 2007.

TNT had al aangekondigd te bezuinigen. Het bedrag is nu verhoogd. Hoe de besparingen eruit gaan zien, is nog bekend. TNT denkt dat het vooral de komende tijd minder brieven en paketten zal bezorgen.

Nuon heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 765 miljoen euro. Dat is 13 procent minder dan in 2007. De omzet steeg met 9 procent naar 6,15 miljard euro. Het aantal klanten in Nederland bleef vorig jaar ongeveer gelijk

‘Hoewel de cijfers ten opzichte van het recordjaar 2007 een daling laten zien, kunnen we tevreden zijn met het resultaat gezien de turbulentie in de financiële markt en de grondstoffenmarkt’, aldus topman Oystein Loseth van Nuon.

Nuon is nog altijd in fusiebesprekingen met buitenlandse bedrijven. Voor het einde van de zomer is een partner gevonden, sprak Nuon maandag de verwachting uit.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden