Winst en omzet Randstad op recordhoogte

Uitzendholding Randstad heeft vorig jaar de nettowinst met 55 procent verbeterd tot 112,4 miljoen gulden. De omzet steeg met 750 miljoen tot 3,8 miljard gulden, een toename van ruim 25 procent....

ANP

DIEMEN

Volgens Randstad is de winststijging vooral te danken aan het instandhouden van het eigen netwerk in minder goede jaren. Daardoor konden de uitzendbureau's snel tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar tijdelijk personeel. In vrijwel alle landen kon Randstad zijn marktaandeel behouden of vergroten. De conjunctuur in alle werkgebieden gaf een verbetering te zien.

De schoonmaakdochters, waaronder Lavold, en de beveiligingstak Randon behaalden ook betere resultaten, hoewel de markten waarin zij opereren niet zo snel op de conjunctuur reageren als de uitzendmarkt, volgens het concern.

Het bedrijfsresultaat steeg aanzienlijk: van 111,6 miljoen over 1993 tot 176,9 miljoen. De bedrijfslasten stegen als totaal met 686 miljoen gulden tot 3,581 miljard. Randstad kondigde de stijging van de resultaten begin dit jaar al aan.

Voor het lopende jaar is Randstad positief gestemd. De groei van de uitzendmarkt zal blijven, met het oog op de steeds grotere vraag naar tijdelijk en flexibel in te zetten personeel.

De overige activiteiten zullen minimaal uitkomen op het peil van 1994. De onderneming gaat het kantorennet dit jaar verder uitbreiden. De huidige capaciteit wordt praktisch volledig benut. Volgens de laatst bekende opgave heeft Randstad 735 vestigingen.

Het uitzendconglomeraat, waarin oprichter en huidig topman F. Goldschmeding nog steeds grootaandeelhouder is, heeft kantoren in Nederland, België, Engeland, Spanje en de Verenigde Staten. Naast kantoren onder de eigen naam werkt Randstad ook met de uitzendformules Tempo Team, Werknet en Flex (België).

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.