Win: boek 'No guts, No Story' voor de twijfelende starter

De starter (Young Potential) haalt vaak niet het optimale uit zichzelf. Hij worstelt geregeld met carrièrekeuzes en staart zich blind op onbegrensde mogelijkheden die bekende merken bieden. Deze generatie laat zich ook te veel leiden door keuzes van anderen. Doordat zij zich spiegelen aan status of anderen, belemmeren ze juist hun carrière. Dit stellen Niek Karsmakers en Simone Driessen, auteurs van het boek 'No Guts, No Story'.

Wil jij kans maken op het boek 'No Guts, No Story'? Lees dan snel verder!Beeld Thinkstock

De auteurs, voormalig trainees bij YSE, powered by Kirkman Company, interviewden 30 CEO's en vroegen hen hoe zij de juiste keuzes maken, verantwoordelijkheid nemen, persoonlijke zingeving uit hun werk halen, de balans vinden en bewaren. Kortom: hoe word je zo succesvol en hoe houd je het leuk? De grootste valkuil die tijdens deze rondvraag naar voren is gekomen, is dat starters te lang in een baan blijven werken die niet bij hen past. Demotivatie ligt hierbij op de loer, waardoor ze grip op hun carrière verliezen.

Kijk naar het heden
Zo geeft Hans Wijers (CEO AkzoNobel) de tip je te richten op het heden, niet op de toekomst. 'Ik heb veel geforceerde mensen in mijn leven gezien die een beetje ongelukkig zijn, een beetje zurig. Deze mensen jagen op functies, in plaats van dat zij zichzelf blijven ontwikkelen en daardoor gevraagd worden voor mooie functies.'

Zelfreflectie
Theo Rinsema (CEO Microsoft Nederland) legt uit hoe je dit kunt doen. 'Zelfreflectie is de enige manier om te leren; reflecteren op wat je doet en wat je kunt. Wees niet zoveel bezig met die carrièreladder. Houd je bezig met jezelf, je eigen ontwikkeling, wat je bijdraagt en wat je leert. Kijk voldoende in de spiegel.'

Wees eerlijk
Karsmakers: 'Het maken van een goede carrièrekeuze begint echter bij jezelf in plaats van de buitenwereld. Zelfreflectie en het achterhalen van je intrinsieke motivatie moeten daarbij leidend zijn. Young potentials moeten durven eerlijk te zijn naar zichzelf. Dit is een voorwaarde om leiding te nemen over je eigen toekomst.' Volgens Driessen moeten young potentials de touwtjes in eigen handen nemen en hun persoonlijk leiderschap vergroten. 'Dit betekent dat je jezelf de vraag stelt wat je zoekt in een baan en waarom je dat belangrijk vindt. Als je dit inzichtelijk maakt, presteer je beter en heb je meer plezier in je werk', aldus Driessen.

Vertrouw jezelf
Karsmakers en Driessen adviseren starters om het vergelijken met anderen los te laten en om op zichzelf te vertrouwen. No Guts, No Story geeft aan dat persoonlijk leiderschap een combinatie is van willen, kunnen, durven en gunnen. Karsmakers beschrijft dat elke young potential aan de start van zijn carrière de volgende tips in acht moet nemen:

1) Ontdek jouw 'Big WHY': weet wat je wilt en waarom.
2) Ga uit van je eigen kracht. Weet wat je kunt, maar vooral ook wat je niet kunt. Verzamel de juiste mensen om je heen.
3) Toon lef om je ambitie en kwaliteiten om te zetten in succes.
4) Werk aan je gunfactor: wie goed doet, wie goed ontmoet.

Win!
Wij mogen twee exemplaren van dit boek verloten. Ben jij diegene die worstelt met zichzelf en carrièrekeuzes? Stuur een mail vóór 29 maart naar banen@volkskrant.nl en leg uit waarom jij dit boek verdient.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden