Wilders

Het is toch droevig gesteld met de verstandelijke vermogens van pakweg 20 procent van de Nederlandse bevolking. Die stemt op Wilders, terwijl die geen enkel zinnig voorstel heeft geleverd als bijdrage voor herstel van de economische crisis en op een laffe manier wegloopt uit de Tweede Kamer....

Harry Rijpkema en Amsterdam

Iedereen die een beetje kennis heeft van de geschiedenis van wereldwijde economische crisissen, weet dat de oplossingen buitengewoon gecompliceerd zijn, dat daar heel veel gerenommeerde economen mee bezig zijn en dat het herstel lange tijd nodig heeft. Een klein land kan die wereldwijde crisis uiteraard niet even oplossen. De regering laat zien dat ze na ruim advies van economen en overleg met de sociaal-economische partners een pakket van afgewogen maatregelen neemt. Daarbij moet met meerdere belangen en neveneffecten rekening worden gehouden.

De PVV heeft geen economische deskundigheid in huis en Wilders doet niet meer dan zijn, eindeloos herhaalde, beledigingen depone - ren. Alsof het eindeloos herhalen van irrelevante oneliners iets zou bijdragen aan de oplossing van de economische crisis. Hij geeft zijn fractie op een strategisch moment, onder het oog van de media, het signaal de Kamer demonstratief te verlaten om wat zetels te halen. En jawel, hij wordt ervoor beloond met een paar zetels in de peiling.

Het wordt tijd dat zijn groeiende achterban eens gaat nadenken en iets van de geschiedenis gaat leren. Het is al vaker gebeurd dat een toenemend aantal kiezers in dit soort goedkope demagogie trapt, met soms fatale gevolgen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden