Update

Wilders gaat affaire-Lucassen uitzoeken

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders gaat beschuldigingen over bedreigingen en intimidaties door PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen de komende dagen 'tot op de bodem uitzoeken'.

Van onze redactie / ANP
ANP Beeld
ANP

Wilders stelt dat in reactie op uitlatingen van vroegere buren van Lucassen die voor crimesite.nl en in het televisieprogramma Uitgesproken van Wakker Nederland beweerden dat Lucassen hen jarenlang had bedreigd en geïntimideerd.

De Volkskrant beschikt over verklaringen van een man die de politie vertelde dat Lucassen hem volgde en emmers water over hem heen heeft gegooid. 'Ik heb als een klein kind zitten huilen', zei hij. 'Ik voel mij bedreigd en moet continu omkijken.' Volgens buren zocht Lucassen ruzie en schold hij vrouwen uit. De politie zou hem enkele keren geboeid hebben afgevoerd.

Incidenten
Lucassen spreekt de beschuldigingen tegen. 'Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is geen sprake geweest', stelt de PVV'er in een e-mail. Het zou gaan om 'incidenten' als gevolg van een 'langlopend meningsverschil'. 'Een aantal buurtbewoners liet de hond vlak voor mijn deur de behoefte doen, zonder op te ruimen. Ik heb hen daar diverse malen op aangesproken.'

Hij is het vierde PVV-Kamerlid dat wordt beschuldigd van agressief gedrag. Hero Brinkman zou in 2009 een barman hebben geslagen. In september werd Marcial Hernandez opgepakt wegens een kopstoot. In 2006 kwam Dion Graus in opspraak omdat zijn vriendin aangifte tegen hem had gedaan wegens mishandeling. Het Kamerlid zou hebben geprobeerd de keel van zijn destijd hoogzwangere echtgenote dicht te knijpen en haar in de buik hebben 'geduwd'. De beschuldigingen konden strafrechtelijk niet worden bewezen.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden