Wijers geeft V & W opdracht terug

Oud-minister Wijers van Economische Zaken heeft de opdracht teruggegeven om de relatie tussen de ANWB en het ministerie van Verkeer en Waterstaat te bekijken....

Van onze verslaggeefster Elaine de Boer

Als reden geeft Wijers dat er tussen de contractpartijen te weinig overeenstemming bestaat over de opzet van het onderzoek. Wijers trekt die conclusie, nadat minister Netelenbos van Verkeer en voorzitter Van Woerkom van de ANWB de afgelopen dagen over elkaar heen buitelden in de media.

Vorige week werd bekend dat minister Netelenbos de opdracht aan de ANWB voor bewegwijzering, praatpalen en verkeersinformatie wil heroverwegen, omdat de ANWB zich tegen het rekeningrijden blijft verzetten.

De Tweede Kamer, die om opheldering vroeg, kreeg van Netelenbos de bevestiging dat zij vanwege spanningen in de relatie de contracten met de ANWB wil laten doorlichten. De ANWB had daar overigens mee ingestemd.

Netelenbos lichtte haar besluit de afgelopen dagen toe in de media. De ANWB maakte uit haar verklaringen op dat zij sowieso de verkeersborden en praatpalen wil aanbesteden. Daarnaast stoort het de organisatie dat Netelenbos de opzet van het onderzoek zonder overleg naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Van Woerkom zegde zijn medewerking aan het onderzoek op. 'De ANWB heeft geen vertrouwen meer in de ingeslagen weg', schrijft hij in een brief aan minister Netelenbos. 'Als u van mening bent dat de samenwerking tussen uw ministerie en de ANWB in strijd is met wettelijke regels, bestaan daarvoor adequate procedurele mogelijkheden, zoals de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden