Satire

Wij zijn bij proces-Holleeder: hier zijn wat dipsausrecepten

Het proces tegen Willem Holleeder gaat de achtste dag op rij in. En dus is het weer een goede gelegenheid om vanuit de rechtbank wat lekkere recepten voor dipsausjes met jullie te delen!

Yoghurt-saffraandip

Met dit sausje steel je echt de show. Doe een beetje saffraan samen met heet water in een kommetje en laat het 5 tot 10 minuten intrekken, tot het water een diepgele kleur heeft gekregen. Doe Griekse yoghurt, een teentje fijngehakte knoflook, een beetje olijfolie, citroensap en het water met de saffraan in je keukenmachine en meng het eventjes door elkaar.

Guacamole

Een moderne klassieker voor mensen die van een stevige bite houden. Haal de pitten uit drie avocado's en schraap het vruchtvlees eruit. Maal de avocado's fijn en voeg intussen het sap van een halve citroen toe. Haal de pitjes uit twee serranopepers en snijd ze fijn. Rasp twee teentjes knoflook, en versnipper een ui en koriander en tomaat naar smaak. Voeg alles toe en meng tot er een puree onstaat. Dat kan met een blender, maar als je van een stevigere saus houdt is een vork misschien wel geschikter.

Frisse aardbeien-tomatensalsa met munt

Dit is een verrassend lekker sausje op basis van aardbeien en tomaat, om wat pittigere hapjes in te dippen. Snijd een paar aardbeien in kleine blokjes, en de tomaatjes in kwarten. Meng de aardbei, tomaat en sjalot. Hak wat munt fijn. Schep olijfolie en munt door het mengsel van tomaatjes, aardbeien en sjalot. Onverwacht fris van smaak!

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.