WieWatWaar

Verzekeringsmaatschappij AMEV is ook volgende seizoen hoofdsponsor van FC Utrecht. Eerder had het bedrijf aangekondigd hiermee na het huidige seizoen te zullen stoppen....

Prof.dr. Willem Hendrik Gispen, rector magnificus van de Universiteit Utrecht, is benoemd tot buitenlands lid van de Poolse Akademie van Wetenschappen. Hiermee wordt de waardering tot uiting gebracht voor het werk dat Gispen op zijn vakgebied, de farmacologie en de biochemie, heeft verricht. Vzijn rectoraat was Gispen wetenschappelijk directeur van het Rudolf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen. Hij is onder andere lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Hij is gelauwerd met vier eredoctoraten.

De fractie van de VVD in ProvincialeStaten heeft haar huidige vice-voorzitter, Sjoerd Swane, aangewezen als fractieleider. De vacature was ontstaan door de benoeming van fractievoorzitter Jan Ekkers tot lid van het college van Gedeputeerde Staten (als opvolger van Jan Streng). Swane, in het dagelijks leven ondernemer, was actief in de gemeentepolitiek in zijn woonplaats Maarssen. Hij was hier onder andere wethouder en voorzitter van de VVD-fractie.

Loes Dekkers-Raadsen (CDA) is begd als lid van Provinciale Staten. Zij volgt Karin Stadhouders op, die is aangetreden als wethouder in De Bilt.

Ondernemer Arie Brienen is benoemd tot regiovoorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Utrecht. In die capaciteit volgt hij Ko van der Maas, algemeen directeur Rabobank Utrecht, op. Brienen is al lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW, en zal in zijn nieuwe hoedanigheid qq deel uitmaken van het algemeen bestuur VNO-NCW Midden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden