WieWatWaar; Gabriel van den Brink

Het bestuur van de Universiteit van Tilburg heeft Gabriel van den Brink (55) benoemd tot hoogleraar Bestuurskunde (in het bijzonder Maatschappelijke Bestuurskunde) aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid in Tilburg....

Van den Brink was de afgelopen jaren als cultuursocioloogverbonden aan het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn(NIZW) te Utrecht. Daarnaast is hij als lector GemeenschappelijkeVeiligheidskunde aan de Politie Academie werkzaam. Zijn onderzoeksluit nauw aan op het terrein van de leerstoel MaatschappelijkeBestuurskunde. Daar staan thema`s als legitimiteit,meervoudigheid en vitaliteit centraal in onderzoek dat verrichtwordt op het niveau van stad, staat en maatschappelijkmiddenveld. Van den Brink zal speciale aandacht schenken aan demaatschappelijke verankering van het bestuur en de rol die deburgermaatschappij daarin speelt.

Gabriel van den Brink studeerde Wijsbegeerte aan de KatholiekeUniversiteit Nijmegen en promoveerde in de sociale wetenschappenaan de Universiteit van Amsterdam waar hij ook wetenschappelijkmedewerker was.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden