Wie verdient te veel en wie verdient te weinig ?

Mag iemand in publieke dienst meer verdienen dan de Balkenende-norm? Moet de overheid paal en perk stellen aan salarissen en verdient een agent nu veel of weinig?...

Mag iemand in publieke dienst meer verdienen dan de premier, vroegen wij.

Van de 2,1 miljoen mensen die werken in de (semi-)publieke sector, verdienen er precies 1.115 meer dan de Balkenendenorm. Dat is... 0,05 procent. We leven hier in een van de rijkste landen ter wereld. Wat dat betreft zijn we goed vergelijkbaar met Paris Hilton en consorten. Vooral maar zeuren over hoe moeilijk we het hebben...

Martijn

Ik vind dat de heer Balkenende de best betaalde werknemer van Nederland moet zijn. Het geld wat je dan overhoudt moet de overheid investeren in salarisstijgingen voor minimum- en middeninkomens.

Christelle Teters (29), intercedent,Apeldoorn

En, vroegen we, mag de overheid zich bemoeien met de salarissen in het bedrijfsleven?

Ik zou niet willen werken voor een bedrijf waar de directeur zo schaamteloos graait uit de opbrengsten die door gezamenlijke inspanning verkregen zijn. Vreemd dat er nooit stakingen zijn om deze reden. Arbeidskrachten zijn weliswaar vervangbaar, maar dat zijn ‘top’-managers eveneens. Je maakt mij niet wijs dat al die topmanagers over topkwaliteiten beschikken. Stel als directeur de aanhouder tevreden en je kunt je gang gaan. Wie houdt je tegen? Maar als niemand meer wil werken voor die bedrijven, houdt het op. De vakbonden zouden hierin veel meer kunnen betekenen.

Erwin van Holten (33), uitgever, Sterksel

De politiek moet zich niet bemoeien met de beloning die bedrijven betalen aan hun mensen. Dit is een zaak van de eigenaren van het bedrijf. Aandeelhouders zijn de eigenaren, en zolang die tevreden zijn is er geen probleem. Op het moment dat het publiek de voorkeur geeft aan de producten of diensten van bedrijven die lager belonen zal dat vanzelf gebeuren.

Anton (32), programmeur

In principe moet iemands beloning evenredig zijn aan de geleverde bijdrage. Dat kan best betekenen dat iemand met het minimumloon te veel krijgt en iemand die een miljoen euro verdient te weinig krijgt. Dat neemt niet weg dat er onder topbestuurders mensen zijn die te veel verdienen. Een bestuurder is in loondienst, maar wat als de persoon in kwestie eigenaar/ondernemer is? Waarom dan zijn welvaart inperken?

Ron

En dan was er ook nog discussie over de politiesalarissen. Een agent verdient maandelijks tussen de 1.572 euro bruto en 2.664 euro bruto, exclusief toeslagen. Is dat te veel of te weinig?

Ik kan mij voorstellen dat bepaalde diensten beter betaald moeten worden. Voor het deel kantoorwerk vind ik het salaris zeker voldoende. Voor risicovol werk of onregelmatig werk lijkt het me terecht dat agenten een toeslag verdienen. Alle agenten een netto verhoging geven als oplossing vind ik te kort door de bocht. Beloning naar geleverde prestatie is beter.

Raymond Hendriks (34), senior beleidsmedewerker finance, Arnhem

Tja, enige tijd geleden speelde de discussie over meer blauw op straat. Toen hoorde ik de politiewoordvoerders zeggen dat de administratieve lastendruk zo hoog was en dat ze zoveel tijd achter hun bureau moesten doorbrengen en daardoor weinig op straat konden zijn. Nu is het argument dat men gevaarlijk en verantwoord werk doet en er daarom fors op vooruit moet gaan. Zeer tegenstrijdig! Zonder blikken of blozen eist men een loonsverhoging van in totaal zo’n 20 procent! Een dergelijke looneis is volslagen absurd natuurlijk, want gemiddeld gaan we er in Nederland slechts zo’n 2 tot 2,5 procent op vooruit.

Maxim de Zeeuw

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden