Wie korting wil in avondspits, moet snel een NS-kaart kopen

JOOST DE VRIES

AMSTERDAM - Reizigersorganisatie Rover raadt treinreizigers aan vóór 1 augustus een voordeelurenabonnement aan te schaffen bij de NS. Het abonnement kost 55 euro per jaar en geeft 40 procent korting op treinreizen na negen uur 's ochtends, dus ook in de avondspits. Per augustus gaat de NS nieuwe abonnementen aanbieden en stopt de verkoop van de voordeelurenkaart.

De NS wil groeien, maar kan enkel uitbreiden buiten de spits. Vandaar dat de nieuwe abonnementen vooral voordeel bieden in de daluren: 's ochtends tot half zeven, overdag van negen tot vier uur en 's avonds vanaf half zeven. Het nieuwe 'Dal Voordeel abonnement' lijkt het meest op het oude voordeelurenabonnement. Voor 50 euro per jaar geeft het recht op 40 procent voordeel in de dal-uren. Andere abonnementen met korting in de spitsen kosten minstens 240 euro per jaar.

Rover heeft bedongen dat reizigers die al een voordeelurenabonnement hebben, dat kunnen blijven verlengen. Ook voor reizigers met jaar- en trajectkaarten verandert er voorlopig niets.

Tot oktober 2012 krijgen net-afgestudeerden van de overheid een gratis voordeelurenabonnement van een jaar. Alleen wie al een voordeelurenkaart heeft of vóór 1 augustus van de aanbieding gebruikmaakt, kan deze voordeelurenkaart verlengen. Voor abonnementen die na die datum ingaan, geldt dat niet.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden