Wie helpt de kanslozen aan een baan?

Werkgevers willen niet investeren in Nederlanders die nu aan de kant staan. Ze weigeren hierover afspraken te maken in cao’s, zegt vakbond FNV Bondgenoten....

Elsbeth Stoker

Wat is het probleem?

FNV Bondgenoten concludeert dat werkgevers het afgelopen kwartaal niet bereid zijn geweest afspraken te maken in de cao’s om arbeidsparticipatie te bevorderen. Volgens de vakbond geven werkgevers liever loonsverhogingen, dan dat ze investeren in oudere werknemers, mensen met een kleine handicap en leerwerkplekken voor jongeren. Werknemers die ziek worden, maar nog wel deels inzetbaar zijn, worden nog steeds vaak ontslagen. Van de tienduizend leerwerkplekken die de FNV dit jaar wil realiseren, is nog maar een tiende gerealiseerd.

De werkgevers zetten volgens de FNV vooral in op meer geld, in ruil daarvoor moeten werknemers zich flexibeler opstellen. Dit is volgens de vakbond funest voor de arbeidsparticipatie van vrouwen die zorg en werk willen combineren.

De krapte op de arbeidsmarkt viert hoogtij. Is het niet raar dat werkgevers geen behoefte hebben om nieuwe groepen arbeidskrachten aan te boren?

‘Werkgevers durven geen risico’s te nemen met hun personeel’, zegt Anja Jongbloed, coördinator arbeidsvoorwaarden van FNV Bondgenoten. ‘Ze onderschatten de ernst van de krapte op de arbeidsmarkt.’ De FNV heeft naar eigen zeggen duidelijke methoden om participatie te bevorderen, maar daarbij is de hulp van de werkgevers wel vereist.

Werkgevers herkennen de kritiek niet. Werkgeversvereniging AWVN laat weten dat er een ‘bemoedigend’ begin is gemaakt met het investeren in werknemers, al kan het beter. De AWVN geeft juist de vakbonden de schuld. Zij zouden te veel focussen op loonsverhoging en te weinig willen onderhandelen over investeringen in werknemers en flexibele vormen van beloning.

Dat er nog maar duizend leerwerkplekken zijn gerealiseerd, is volgens AWVN niet de schuld van de werkgevers. Nu de economie bloeit, zijn er weinig werkloze jongeren over. Degenen die overblijven, zijn niet voldoende opgeleid.

Doet geen enkele werkgever het goed in de ogen van FNV Bondgenoten?

Er zijn uitzonderingen. Het chemieconcern Akzo Nobel 1,5 miljoen euro gereserveerd om te investeren in zijn werknemers. Bij verzekeraar Agis heeft elke werknemer zijn persoonlijke opleidingsbudget.

Elsbeth Stoker

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden