What Could Possibly Go Wrong, Andere Tijden, De nationale Misdaadmeter

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Kevin Moore en Grant Reynolds in What Could Possibly Go Wrong? Beeld DISCOVERY
Kevin Moore en Grant Reynolds in What Could Possibly Go Wrong?Beeld DISCOVERY

What Could Possibly Go Wrong?

DISCOVERY, 21.00 UUR

Nieuwe reeks à la Mythbusters, waarin metallurg Kevin Moore samen met goede vriend en ex-marinier Grant Reynolds YouTube-waaghalzerij probeert na te bootsen en te verbeteren. In deze eerste aflevering experimenteren ze met een vuilnisbakraket en een dodelijke laserstraal gevoed door zonne-energie.

Andere Tijden

NPO 2, 21.20 UUR

Terugblik op de slag om de Nieuwmarkt (1975). Een bonte verzameling kunstenaars en hippies maakte er vanuit hun kraakpanden de dienst uit en ging de strijd aan met de gemeente, die er ruimte wilde maken voor een metro. 'Het was een geweldige tijd, een draaikolk van actievoeren', aldus een van de krakers.

De nationale Misdaadmeter

NPO 1, 21.25 UUR

In samenwerking met het Algemeen Dagblad, dat elk voorjaar De Misdaadmeter publiceert, komt AVROTros met een zevendelige reeks over de misdaadcijfers van Nederland. Jaap Jongbloed gaat in gesprek met deskundigen, daders en slachtoffers; Gijs Rademaker (EenVandaag Opiniepanel) presenteert de data.

Van de straat

NPO 3, 21.25 UUR

Op zoek naar het rechte pad melden vier probleemjongeren zich bij psycholoog en coach Kas Stuyf. In Spanje gaan ex-verslaafde en dakloze Cheyenne, kluizenaar Nick, de aan wiet en gokken verslaafde Jordy en de brutale Marije werken aan een tweede kans. Hun eerste opdracht: poepscheppen.

Psycholoog Kas Stuyf helpt in Van de Straat jongeren die worstelen met verschillende problemen die een geslaagde en gelukkige toekomst in de weg staan. Beeld .
Psycholoog Kas Stuyf helpt in Van de Straat jongeren die worstelen met verschillende problemen die een geslaagde en gelukkige toekomst in de weg staan.Beeld .

Dara and Ed's Great Big Adventure

BBC 2, 22.00 UUR

Komieken Ed Byrne en Dara Ó Briain treden in de voetsporen van Sullivan Richardson, Arnold Whitaker en Kenneth Van Hee: drie avonturiers die in de jaren veertig als eerste per auto van Noord- naar Zuid-Amerika reden. De reis begint in Arizona en gaat via Mexico City en Monte Albán naar Juchitán de Zaragoza.

The Shelter

NPO 2, 23.00 UUR

Filmmaker Fernand Melgar loopt mee in de daklozen- en vluchtelingenopvang van het ijskoude Lausanne. De opvang kan de toestroom niet aan en moet avond aan avond mensen terug naar de straat sturen. Onder hen ook een jong Spaans stel dat door de kredietcrisis alles verloor en nu buiten rondzwerft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden