Werkzoekbudget voor werkloze en WAO'er

Arbeidsongeschikten en werklozen kunnen vanaf 1 januari 2004 een eigen budget krijgen om weer aan het werk te komen. Zij hoeven dan niet in te gaan op de voorstellen van het uitvoeringsinstituut UWV....

Minister De Geus van Sociale Zaken verraste de Tweede Kamer woensdag met zijn voornemen om het persoonsgebonden budget volgend jaar al te willen invoeren. Een halfjaar later, per 1 juli, volgt de wetgeving voor de begeleiding van de werkzoekenden.

Eerder leken De Geus en staatsseceratris Rutte weinig voor zo'n eigen budget te voelen. Bij nadere beschouwing vinden zij het verschil in succes tussen de inspanningen van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (slaagt in 33 procent) en de experimenten met eigen budgetten (in 25 procent succes) zo klein, dat zij het een kans willen geven.

De Geus verbindt echter wel enkele restricties aan de grotere vrijheid voor de werkzoekenden. Het UWV moet volgens hem het maximale budget voor een werkzoekende bepalen. Ook wil hij dat achteraf wordt getoetst of de bestedingen aan cursussen of leer/werktrajecten dat budget niet hebben overschreden.

Daarnaast wil De Geus dat de kans op succes van het toekomstige Individuele Reïntegratiecontract, net als van het scholings- en begeleidingstraject dat bedrijven aanbieden, van tevoren bekend is. 'We willen pertinent geen vrijblijvendheid creëren', aldus De Geus.

Ondanks het pleidooi van een deel van de Kamer om de huidige experimenten voor werkzoekenden voort te zetten, wil De Geus dat niet toestaan. Hij vindt die experimenten te duur en te weinig succesvol. Wel staat hij toe dat de uitvoeringsinstanties op kleine schaal op de nieuwe regeling anticiperen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden