Werkgevers: scholing in eigen tijd

Als werknemers scholing volgen, moeten zij dat in beginsel in hun eigen tijd doen. Anders wordt de werktijd verkort. De werkgever is slechts verantwoordelijk voor de financiering van cursussen....

Van onze verslaggever Gijs Herderscheê

Met de instructie geven de werkgevers een eenzijdige uitleg aan het akkoord met de vakbeweging, dat daags voor Kerst werd afgesloten en is bedoeld om de loonstijgingen in CAO's beperkt te houden.

In het loonmatigingsakkoord is het recht van werknemers opgenomen op scholing, een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en een daarbij behorend budget. Vakbond FNV beschouwt deze afspraken als grote winst.

De werkgeversorganisatie VNO-NCW nuanceert dit recht en schrijft nu aan zijn CAO-onderhandelaars dat 'al naar gelang van de afspraken gebruik kan worden gemaakt van een met de werknemer op te stellen persoonlijk ontwikkelingsplan, waar nodig voorzien van een financieringsplan'.

De aard van de scholing moet volgens de werkgevers weliswaar doorslaggevend zijn bij de vraag of die in werktijd of in vrije tijd wordt gevolgd. Sommige cursussen kunnen nu eenmaal nauwelijks buiten het bedrijf plaatsvinden. Maar, benadrukt VNO-NCW, werkgevers zouden 'over het algemeen kritisch moeten zijn op het volgen van scholing in werktijd, aangezien hierdoor de arbeidsduur ver wordt verkort'.

In de nota pleiten de werkgevers verder voor selectieve verlenging van de arbeidsduur. Zo moet de zaterdag een gewone werkdag worden. Werknemers die door de week een dag vrij willen, om bijvoorbeeld thuis zorgtaken te vervullen, kunnen dan op zaterdag werken. De toeslagen voor zaterdagwerk moeten daarvoor worden geschrapt.

Werknemers kunnen sinds 1 juli 2000 met een beroep op de Wet aanpassing arbeidsduur verkorting of verlenging van hun werkweken vragen. De werkgever kan die alleen op basis van zwaarwegende bedrijfsbelangen afwijzen. Bedrijven met minder dan tien werknemers zijn hiervan vrijgesteld. In CAO's kan een beroep op verlenging van de werkweek worden uitgesloten.

De werkgeversorganisatie raadt de onderhandelaars aan dat te doen, als verlenging tot problemen kan leiden. 'Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn in bedrijven waar veel deeltijdarbeid voorkomt en mogelijk een te groot beroep zal worden gedaan op het recht op vermeerdering van de arbeidsduur.'

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden