'Werkgever aarzelt over vijftigplusser'

'Erg optimistisch', noemt FNV-bestuurder A. Jongerius de kabinetsplannen om ouderen langer aan het werk te houden. 'In principe' is de vakbond ervóór dat meer vijftigplussers langer doorwerken, maar of ze ook werkelijk aan de bak zullen komen, betwijfelt Jongerius....

Van onze verslaggever Toine Berbers

'Het zou om te beginnen beter zijn als we ons beperken tot de groep tussen 55 en 60 jaar.' Doorwerken tot je zestigste is wel haalbaar, maar daarboven moet het echt een individuele keuze worden, vindt Jongerius, die namens de FNV met de Sociaal-Economische Raad het kabinet adviseerde over grotere arbeidsparticipatie van ouderen.

De hele jaren tachtig zijn ouderen gestimuleerd om op de arbeidsmarkt plaats te maken voor jongeren. Nu de economie aantrekt, dreigt een arbeidstekort en is het economisch aantrekkelijk om de groep aan het werk te zetten. Het vergroot bovendien het draagvlak onder het opbrengen van de kosten van de vergrijzing.

Maar er is volgens Jongerius op twee fronten een mentaliteitsomslag nodig om ouderen voor de arbeidsmarkt te behouden. Allereerst bij werknemers zelf. 'We hebben het vaak onderzocht. Als je vraagt of mensen langer zouden moeten doorwerken, is het antwoord ja. En als je vervolgens informeert of ze zelf eerder willen stoppen, zeggen ze ook ja.' Kennelijk vinden werknemers langer doorwerken prima, zolang ze zelf niet moeten.

Maar als ze wel willen, steken de werkgevers geen poot uit om de ouderen in dienst te houden. 'Sollicitanten van boven de vijftig worden nog steeds een beetje raar aangekeken', zegt Jongerius. Het kabinet kan met een stimuleringspakket komen, maar ook bij ondernemers is een mentaliteitsomslag nodig om het aantal werkende ouderen te laten stijgen.

'Werkgevers kennen veel aarzelingen', zegt Jongerius. 'Over de productiviteit van ouderen, een hoog ziekteverzuim of een verhoogd WAO-risico.' Dat weerhoudt bedrijven ervan om nog veel energie te steken in ouderen. Scholing van werknemers boven de 45 jaar blijft achter, ontdekte de FNV. Iets simpels als een functioneringsgesprek blijkt al een zeldzaamheid te zijn.

De FNV wacht met spanning op de resultaten van het onderzoek dat premier Kok laat verrichten naar herinvoering van een sollicitatieplicht voor ouderen. 'Het is goed om hun kansen te onderzoeken, maar onze ervaring is dat ze niet groot zijn. '.

Voor mensen boven de zestig dient langer doorwerken lonender te worden. Of iemand met 60 of 63 jaar stopt met werken, heeft in de huidige regeling geen effect op de hoogte van de VUT-uitkering. Dat moet anders vindt de FNV. Wie na zijn zestigste aan de slag blijft, verdient een hoger pensioen dan degene die snel stopt.

De vakbonden maken zich zorgen over de ombouw van de VUT in een prepensioenregeling. Ze staan achter de omzetting van collectieve regelingen in individuele, flexibele oudedagsvoorzieningen, maar het gaat ze te snel. 'Het kabinet trekt daar te weinig tijd voor uit', klaagt Jongerius. 'Zulke operaties zijn duur en ingewikkeld. Ik sluit niet uit dat ze over een langere periode moeten worden uitgesmeerd.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden