Werk kort

MODERN ONTSLAG. Vierhonderd medewerkers van de Amerikaanse elektronicaketen RadioShack hebben op kantoor via e-mail te horen gekregen dat ze hun baan kwijt zijn....

Eerder dit jaar vernam een Britse verkoopster via sms dat ze haar baan kwijt was. De winkel waar ze werkte, zei dat het sms’je past in de jeugdcultuur. Bovendien werden zo de vrouw kosten bespaard om naar het werk te komen en daar het slechte nieuws te horen.

BUITENLAND. Reizen en een nieuwe stap in de carrière zijn de belangrijkste redenen voor werknemers om in het buitenland te gaan werken. Het beste moment om naar het buitenland te vertrekken, is na een aantal jaren te hebben gewerkt. Daarbij kijken Nederlandse werknemers vaak naar interne mogelijkheden bij hun eigen organisatie wanneer zij in het buitenland willen gaan werken. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek dat is uitgevoerd door het financieel uitzend- en detacheringbureau Accountemps. Zij ondervroegen 1765 personeelsfunctionarissen in elf landen.

Reizen wordt door de Nederlandse ondervraagde managers het meest genoemd (51 procent) als reden waarom mensen in het buitenland gaan werken. Op de tweede plaats staat een nieuwe stap in de carrière (49 procent), gevolgd door beroepsmatige redenen (14 procent), een hoger salaris (8 procent) en een andere taal leren (7 procent). Opvallend is dat Nederlandse respondenten in vergelijking met andere landen het laagst scoren (8 procent) op de reden ‘hoger salaris’. In Frankrijk, Luxemburg, Italië en België wordt een hoger salaris duidelijk meer genoemd als reden om in het buitenland te gaan werken.

Als beste moment om een bepaalde periode in het buitenland te werken, wordt genoemd ‘na een aantal jaren werken’.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden