Rotterdam

Wereldrecord: Rotterdamse chef kookt 38 uur non-stop

Met de bereiding van een benefietdiner voor 100 personen heeft de Rotterdamse chefkok Robbert van Gammeren zijn gooi naar het wereldrecord koken met succes afgesloten. Hij stond 38 uur onafgebroken in de keuken van de Pauluskerk in Rotterdam.

ArchieffotoBeeld anp

Daarmee heeft hij een plek in het Guinness Book of Records verdiend. Voor zijn record kookte Van Gammeren met 'waste', voedsel dat wordt weggegooid omdat het er niet mooi uitziet. Wereldwijd verdwijnt om die reden zo'n 30 procent van de voedselproductie in de vuilnisbak.

Van de 1000 kilo afvalvoedsel die hij gebruikte, hebben 800 mensen gegeten. De manifestatie tegen 'waste' in de Pauluskerk was onderdeel van het World Food Festival dat nog tot 27 oktober in Rotterdam wordt gehouden.

De locatie van het wereldrecord: de Pauluskerk in RotterdamBeeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden