Welke beoordeling krijgt mijn kinderopvang?

De toezicht op kinderopvang is versnipperd over 25 verschillende regio's. Toezichthouders van de GGD bezoeken elke opvanglocatie minimaal een keer per jaar en maken vervolgens naast een inspectierapport ook een risicoprofiel. Dat geeft met een stoplichtsysteem weer óf en hoeveel zorgen er zijn. De Stichting Open State Foundation heeft via een beroep op de wet Openbaar bestuur de risicoprofielen van alle opvanglocaties over de laatste vijf jaar opgevraagd en deelde de data met de Volkskrant. Tot nu toe zijn van vijf regio's de gegevens via een WOB-procedure verkregen.

Hieronder de vijf regio's: Amsterdam, Amersfoort, Midden-Brabant, IJsselland en Gelderland. Woont u in een van deze regio's en heeft u een kind op de kinderopvang, dan kunt u hier opzoeken hoe uw kinderopvang de afgelopen jaren werd beoordeeld.

null Beeld Anp
Beeld Anp

Amsterdam

Amersfoort

Midden-Brabant

IJsselland

N.B.: Bij een eerdere versie van de kaart van IJsselland zijn de verkeerde data ingeladen bij het genereren van de kaart. De kaart geeft nu de juiste waarden weer.

Gelderland

NB: NSO Het Schoolplein, locatie Calluna kreeg op deze kaart eerder een rode beoordeling. Het was echter de vorige houder die de rode beoordelingen kreeg. NSO Het Schoolplein werd in september 2014 houder van deze locatie en kreeg toen een groene code.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden