Weinig overlevenden bij vliegramp Nigeria

Een vliegtuigongeluk even buiten de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft zondag naar schatting honderd mensen het leven gekost....

ANP

Het toestel, een Boeing 737-200, van de binnenlandse luchtvaartmaatschappij ADC stortte kort na de start neer in zwaar weer. Het vliegtuig vloog onmiddellijk in brand. Ziekenhuizen spreken volgens CNN over zeven overlevenden.

‘s Ochtends was de Boeing vertrokken uit het financiële en economische centrum van Nigeria, Lagos. Na een tussenstop in de hoofdstad Abuja zou het vliegtuig verder vliegen naar Sokoto. De sultan van die regio en de spiritueel leider van de moslimgemeenschap in Nigeria, Mohammadu Maccido is onder de slachtoffers, maakte een zegsman van de deelstaatregering van Sokoto bekend.

De zoon van Maccido zou ook onder de doden zijn evenals de plaatsvervangend gouverneur van Sokoto en de minister van onderwijs. Volgens het staatspersbureau NAN bevonden zich tal van hoogwaardigheidsbekleders aan boord, onder wie ook de zoon van een voormalig president en een invloedrijke traditionele heerser.

President Obasanjo heeft een onderzoek gelast naar de ramp en liet weten ‘diep geschokt en bedroefd te zijn door het nieuws van de crash’. Volgens ooggetuigen is het toestel na de crash in tweeën gebroken en in brand gevlogen. Alleen het staartstuk, een motor en een deel van een vleugel zouden nog als zodanig herkenbaar zijn, de rest is verteerd door vlammen. De rampenbestrijdingsdienst maakte bekend dat de brand pas uitbrak nadat het vliegtuig de grond had geraakt.

Het Afrikaanse land wordt geregeld opgeschrikt door vliegtuigongelukken. Vorige maand vonden veertien militairen, onder wie tien generaals, de dood door een crash. In december verloren 107 mensen het leven toen een DC-9 neerstortte bij Port Harcourt in de Niger delta. Twee maanden daarvoor verongelukte een Boeing 737 ten noorden van Lagos waardoor 117 mensen omkwamen.

In Nigeria zijn veel doden gevallen toen een passagiersvliegtuig op een binnenlandse vlucht neerstortte. Het verkeersvliegtuig had meer dan honderd inzittenden en stortte vlak na het opstijgen bij slecht weer neer vlak bij de hoofdstad Abuja. (EPA) Beeld EPA
In Nigeria zijn veel doden gevallen toen een passagiersvliegtuig op een binnenlandse vlucht neerstortte. Het verkeersvliegtuig had meer dan honderd inzittenden en stortte vlak na het opstijgen bij slecht weer neer vlak bij de hoofdstad Abuja. (EPA)Beeld EPA
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden