Weggelopen tennisser Tarango wacht mogelijk zeer zware straf

Drie jaar geen Grand-Slamtoernooien, een schorsing van twaalf maanden en een boete van 170 duizend gulden, dat zijn vermoedelijk de straffen voor Jeff Tarango....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De 26-jarige Amerikaan liep zaterdag weg van baan 13 na een aanvaring met umpire Rebeuh. Voor dat vertrek kreeg hij maandag al een boete van 15.500 dollar, de hoogste ooit op Wimbledon. Na zijn vertrek beschuldigde Tarango Rebeuh van corruptie.

Het Grand Slam Committee is bezig aan een diepgaand onderzoek. Een official sprak de verwachting uit geen bewijzen te zullen vinden voor de aantijgingen van Tarango. In dat geval gaat het Committee over tot het uitspreken van de zwaarste straffen omdat de Amerikaan de tennissport in ernstig diskrediet heeft gebracht. De spelersbond ATP zal dan eveneens tot de maximale straf besluiten: schorsing van twaalf maanden.

Tarango sprak dinsdag voor de Amerikaanse televisie de vrees uit voor het leven te worden geschorst. Die angst is ongegrond omdat die strafmaat niet in de reglementen van de ATP voorkomt. De Amerikaan bleef op verzoek van het Grans Slam Committee tot maandagavond in Londen en voerde drie gesprekken met leden van het Committee.

Tarango besloot zich terug te trekken voor het toernooi in Gstaad, in de week na Wimbledon. De organisatoren in Zwitserland hadden de Amerikaan eerder al verzocht zijn vrouw Benedicte thuis te laten. Die sloeg Rebeuh na de partij in het gezicht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden